Hírek

2005.08.01. 00:00

Ég az erdő a Magas-Tátrában

A 212 hektárra kiterjedő erdőtűz egyelőre nem fenyeget lakóépületeket, ellenben a nagy füst kellemetlenségeket okoz az ott lakó és az ott pihenő embereknek, ezért az éjszaka során néhány üdülőház lakóit ki kellett költöztetni – közölte vasárnap az üdülőtérség polgármestere, Ján Mokos.

BAMA

A Magas-Tátra erdőségein tavaly novemberben végigsöpört orkán soha nem látott pusztítást végzett a természetvédelmi területen, ahol azóta igen intenzíven folyik a kidöntött fák eltakarítása, feldolgozása. A lángok szombaton kora délután lobbantak fel Tátralomnicon, az egyik turista- út közvetlen közelében; feltehetően egy eldobott cigarettacsikktől fogott lángot a hulladék fa. Ez már a tizenkettedik, de eddig a legnagyobb tűz november óta. A kár értéke több tízmillió korona, eszmei értéke milliárdokban mérhető, mert veszélyben van a magasabb övezetek ökológiailag felbecsülhetetlen értékű növénytakarója. Milan Baran, a válságstáb elnöke szerint akár egy hétig is eltarthat, míg eloltják a tüzet, amelynek megfékezésén 80 tűzoltó, számtalan erdész és önkéntes, az ország gyakorlatilag összes bevethető helikoptere és repülőgépe dolgozik – jelentette a többi között tegnap a Kossuth Rádió tudósítója.

az üdülőtérség polgármestere, Ján Mokos.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!