Hírek

2005.07.12. 07:57

Egy év szünet után folytatják az NHL-ben

Minden jel arra utal, hogy hamarosan megegyeznek az észak-amerikai profi jégkorongligában, vagyis az NHL-ben. A különböző tengerentúli lapok szerint „órakon” belül aláírhatják az új kollektív szerződést, végre közös nevezőre jutottak a vezérek és a játékosok.

Sz. T.

[caption id="" align="alignleft" width="127"] Legutóbb a Tampa ünnepelt
[/caption]A tegnapi tárgyalás volt sorrendben a nyolcadik nap, amikor asztalhoz ültek a felek. Egyébként pedig a február 16-ai végleges szezontörlés óta a 81. alkalommal egyezkedtek. A hírek szerint az új szerződés kulcspontjaiban biztosan megállapodás született. Eszerint a fizetési plafon a ligabevételek 54 százaléka lehet, 24 százalékos lesz a fizetéscsökkenés. A szerződésbe kerül, hogy egyik játékos fizetése sem lépheti túl a csapat költségvetésének húsz százalékát. A fizetési plafon klubonként 37 millió dollár lesz, s ebben nincsenek benne az egészségügyi és a biztosítási kiadások. Ha a szerződést végre aláírják, akkor elég idő marad arra, hogy a csapatok felkészüljenek a következő idényre. Augusztusban megrendeznék az amatőr játékosok börzéjét, vagyis a draftot. Szeptember 10-én nyitnának az edzőtáborok, s október elején, egy év kihagyás után már bajnokit játszhatnának.

A megállapodás biztos jele, hogy a csapatok már megkezdték a háttérmunkát. A Detroit Red Wingsnél például menesztették az edzőt, Dave Lewist.  Anaheimben Mike Babcock nem hosszabbított szerződést, a pletykák szerint ő lesz a Detroit edzője. Egyébként a friss megállapodás része lesz, hogy jövő februárban elmarad az All Star-gála. Ellenben az NHL-játékosok indulnak a február 10–26. közötti torinói téli olimpián. Ha megvalósul a terv, akkor harmadszor fordulhat elő, hogy az észak-amerikai profibajnokság játékosai is szerepelnek az ötkarikás játékokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!