Hírek

2005.07.29. 00:00

Együtt óvják a madarak életét

– Újabb szakaszához érkezett a „Vigyázz a madárra” elnevezésű programunk. Az a célunk, hogy megállítsuk az olasz illegális vadászokat, akik lelövik a védett madarakat. Hazaszállítják a tetemeket, aztán feltálalják az éttermekben. Akciónkkal felhívjuk az emberek figyelmét az orvvadászok pusztítására – mondta Horváth Éva, a WWF Magyarország természetvédelmi alapítvány sajtóreferense.

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="141"] Három ilyen madárlest építenek a következő időben országszerte
[/caption] A hároméves madárvédő programban három madárlest adnak át. Az ócsai figyelő az első, amelynek építésében népszerű médiaszereplők is segítettek. Ők elhivatott természetvédőként saját kezűleg vettek részt a munkában. – Falun nőttem fel, vagyis az egész gyerekkoromat vidéken töltöttem. Télen etettük a madarakat, gondoskodtunk róluk. Most Gödöllőn élek, van egy kutyám, igazán természetközeli embernek mondhatom magam. Azokat, akik nem szentelnek elég figyelmet a természet megóvására, talán csak valami sokkoló dologgal lehetne meggyőzni – mondta lapunknak Gaál Noémi, a TV2 időjósa.

[caption id="" align="alignright" width="245"] Pflum Orsi nemcsak a Megasztárban bizonyított, hanem a mázolásban is
[/caption]A madárles építésében részt vállalt Németh Lajos meteorológus és Juhász Árpád geológus is. A csapatot két lelkes természetrajongó megasztáros, Pflum Orsi és Pál Tamás erősítette. Orsi épp a madárlesről mászott le, amikor arról kérdeztük, hogy a koncertek között hogyan van ideje enynyi mindenre. – Tizennyolc éves koromban kimentem a nagybátyámhoz Kanadába. Szinte az erdő közepén éltünk. A rokonaim megtanítottak arra, hogy a természettől csak annyit vehetünk el, amennyire feltétlen szükségünk van. Minden fontos akcióban próbálok segíteni. Fontos, hogy a szülők a gyerekekkel már  kiskorukban megszerettessék a természetet. A családi kirándulások erre kiválóan alkalmasak – mondta a Megasztár énekesnője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!