Hírek

2005.07.23. 07:16

Együtt pöfékelve szebb az élet

Eddig sok budai fiatalnak Pestre kellett mennie, ha bulizni támadt kedve. Mostantól fordulhat a kocka. A pestiek ruccannak át Budára.

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A fiatalok szinte vadásznak a vízipipára, hiszen nem jut minden asztalra. Használata szakértelmet és szertartásos hozzáállást igényel. A befektetett „munka” azonban megtérül.
[/caption]Hogy ez miért nem nekem jutott eszembe? Pedig nem olyan bonyolult a történet. Hogy mi a siker titka? Látszólag egyszerű a képlet. Először találj egy éjjel– nappal könnyedén megközelíthető székhelyet Buda szívében. Majd fundálj ki egy fülbemászó nevet, amit még a nagyi is meg tud jegyezni. Végül pedig adj mindent száz forinttal olcsóbban, mint a konkurencia. Mindezen kritériumoknak csont nélkül eleget tesz a nemrégiben megnyílt Jégkert, a Széna téren.
– Egy hete itt volt az osztálytalálkozóm, de nem mertem elmenni, mert féltem találkozni a régi szerelmemmel. Azonban csupa jót hallottam a helyről, így most eljöttem megnézni, miről is van szó. A pletyka igaznak bizonyult, tényleg szokatlanul hangulatos a kert – ismeri el Wéber Marcell, miközben nagyokat szippant a dinnyés vízipipából.
Hát igen, azt még a kezdő marketingmenedzserek is tudják, hogy a szájreklámnál nincs hatékonyabb hírverés. A telt házat látva könnyedén kilogikázható, hogy futótűzként terjedt a Jégkert híre a fiatalok között.
– Nyáron sörkertként funkcionálunk, de ősztől műjégpályává változunk. Innen a név. Az élőzene, az egy térfeles pingpong, a csocsóasztalok és persze a vízipipa vonzza ide az embereket. Ezenkívül ideális csajozós hely is vagyunk. Sok fiatalt látok, aki egyedül jön, de már barátnővel távozik – mutatja be a helyet Varjú Árpád üzletvezető.
És elhangzott a két kulcsszó: vízipipa, illetve csajok. Lehet választani, de persze a kettő együtt az igazi. Az idő előrehaladtával egyre több asztalon bukkan fel a legújabb őrület. Szerencsére az összeszereléssel nem a vendégnek kell bajlódnia. Az egy kicsit bonyolult. A parázsló faszén koronggal üzemeltetett pöfékelővel dinnye-, eper-, barack-, alma- és vaníliaaroma csalogatható elő.
A művelet szertartásos hozzáállást igényel, máskülönben csak szmog keletkezik. A használati utasítást betartva azonban kellemes perceket, órákat szerezhetünk magunknak.
 És akkor a lányokról pár szót. Eddig is sejtettük, hogy a magyar hölgyek szépsége egyedülálló. De ami itt tapasztalható, az már tényleg világszenzáció. Szinte minden asztalnál helyet foglal egy tízpontos leányzó.
– Egy órája ülök itt és még nem láttam csúnya lányt! Mintha manökenképző lenne a szomszédban. Valóságos földi paradicsom. Csak szokás szerint nem merek kezdeményezni, ők meg csak nem jönnek ide – panaszkodik lapunknak Búzás Attila, miközben a pultot támasztva pásztázza a terepet.
Mi tagadás, az eredményes udvarláshoz minden adott. Ha itt nem sikerül, akkor sehol nem fog összejönni. A tapintatos háttérzene minden ifjú szívet romantikára hangol. Azonban „csak” éjjel háromig lehet próbálkozni, hiszen a régi városfal mögött lapuló Jégkert akkor zárja kapuit.

Olcsó árak

Melegszendvics 380 Ft

Pogácsa 150 Ft

Presszókávé 100 Ft

Cappuccino 130 Ft

Ásványvíz (0,5 l) 220 Ft

Csapolt Borsodi (0,5 l) 270 Ft

Csapolt Stella (0,5 l) 320 Ft

Csapolt Staropramen (0,5 l) 420 Ft

Portásfröccs 480 Ft

Mézespálinka (0,5 l) 550 Ft

Házmester (0,5 l) 280 Ft

Royal vodka (0,5 l) 350 Ft

Pogácsa 150 Ft

Presszókávé 100 Ft

Cappuccino 130 Ft

Ásványvíz (0,5 l) 220 Ft

Csapolt Borsodi (0,5 l) 270 Ft

Csapolt Stella (0,5 l) 320 Ft

Csapolt Staropramen (0,5 l) 420 Ft

Portásfröccs 480 Ft

Mézespálinka (0,5 l) 550 Ft

Házmester (0,5 l) 280 Ft

Royal vodka (0,5 l) 350 Ft

A fiatalok szinte vadásznak a vízipipára, hiszen nem jut minden asztalra. Használata szakértelmet és szertartásos hozzáállást igényel. A befektetett „munka” azonban megtérül. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!