Hírek

2005.07.30. 06:05

Életveszélyesen megsérült a vonatból kiesett gyermek

A napokban Tornanádaska és Miskolc között közlekedő személyvonaton utazott egy szalonnai asszony négy gyermekével. Az edelényi vasútállomás területén felügyelet nélkül hagyta csemetéit, amíg a mosdóba kiment. Egyikük, egy ötéves fiú feltehetően a vonat ablakából a sínek közé esett.

Balaton B.

Miután a szerelvény kifutott az állomásról, a váltó kezelője vette észre a sínek között fekvő, vérző gyermeket. Azonnal értesítette a mentőket, majd azok kiérkezéséig igyekezett a gyermek számára árnyékot és biztonságot nyújtani. A kisfiú az esés következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították.

Közben a vonaton utazó asszony, mikor visszatért a mosdóból, észrevette a történteket. Meghúzta a vészféket, majd másik három gyermekével együtt leszállt a vonatról és visszament a baleset helyszínére. Az elsődleges vizsgálatok szerint a gyermek az ablakba mászott, ahol feltehetően nem tudott megfelelően kapaszkodni, és a szerelvény váltókon való áthaladásakor, az oldalirányú mozgás következtében eshetett ki a vonatból. A rendőrség az anya felelősségét vizsgálva indított eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!