Hírek

2005.07.30. 06:20

Eltüntette javaslatát a polgármester

Zsidai P.

Az ülésen kibontakozó vitából már következtetni lehetett arra, hogy a polgármestre nem kapja meg a többség támogatását. A szocialisták ellenezték, tartva a porszennyezéstől, a lokálpatrióták továbbra is hulladékhamvasztót szeretnének, a Fidesz meg égetésben látja a jövőt. Kecskeméthy Géza bánatosan jelentette ki, hogy ebben az ügyben csak ő járt el következetesen és felelősségteljesen. Ezt pedig a lakosság is tudni fogja. A polgármester szeptember 10-ére hivatkozott. Eddig szállíthatja Dunakeszi kommunális hulladékát a lerakóra, az 1996-ban kiszámított kontingense ugyanis betelik. – Majd azután megnézem, ki kinek fogja a kezét a szavazáskor – kongatta meg a vészharangot, ahogy szembesült az ellenállással.

Ekkor kapott szót az időközben megérkező Kiss Róbert (SZDSZ) országgyűlési és helyi képviselő. A hulladékkezeléssel megbízott tanácsnok hamar rávilágított a lényegre. Elmondta, hogy az Európai Unió mely hulladékkezelési technikákat támogatja. Rögtön fel is ajánlotta, hogy – a lerakó bővítését elvetve – azonnal elkezdi a tárgyalásokat a környező településekkel és a budapesti vezetőkkel a város hulladékának elhelyezéséről. Kecskeméthy Gézának ez annyira megtetszett, hogy saját javaslatáról nem is szavaztatta meg a testületet. Több szó már nem is esett az eredeti javaslatról az ülésen, a képviselők elfogadták Kiss tervét.

Együtt jobb tárgyalni

A testületben uralkodó bizalmatlanságot jelzi, hogy a polgármester nem engedte egyedül tárgyalni indulni Kisst. László Zoltán alpolgármestert és két szocialista képviselőt is adott mellé. Azt mondta, erre azért van szükség, nehogy azzal vádolják meg, saját szakállára dolgozik, netán valamelyik tárgyalópartnere megveszi. Válaszul az MSZP javaslatára egy fideszes is bekerült a küldöttségbe. A szocialisták azt szeretnék elkerülni, hogy a felelősség súlya az SZDSZ-szel alkotott ellenzéki képviselőkre háruljon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!