Hírek

2005.07.25. 00:00

Fedett sípálya épül Soprontól 40 kilométerre

Zs. Zs.

Télen-nyáron működő fedett sípálya építését tervezik Soprontól alig 40 kilométerre az osztrákok Sieggraben és Kalkgruben település között. A nagyra törő elképzelés szerint a pálya hossza meghaladná a 600 métert, és minden olyan szolgáltatást nyújtana, amit a hasonló létesítmények Japánban, Németországban és Oroszországban. A beruházók Bécs, Graz, Pozsony, Szombathely, Sopron és Győr közelségével számolnak, és úgy vélik, hogy a sípálya nagyon jól egészítené ki a burgenlandi és a magyar oldalon működő meleg vizű fürdőkínálatot.

Sieggraben polgármestere azt nyilatkozta az osztrák sajtónak, hogy a beruházás legalább 300 új munkahelyet teremtene. Nem volt hajlandó ugyanakkor megnevezni a befektetőt, és elmondta, hogy jelenleg a szükséges terület megszerzésén fáradoznak, ezt ugyanis a községnek kellene rendelkezésre bocsátania. Egyelőre nem haladunk túl jól – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!