Hírek

2005.07.11. 06:23

Gázrobbanás Pesten, a mentők dicsérete

Jónás József

Döbbenetes felvételeket rögzített fotóriporter kolléganőnk szombaton délután 4 óra előtt néhány perccel. Rohanó rendőrök, véres arcú sérültek, lángoló ház. Az iszonyat képei. A dráma, a tragédia első kétségbeesett emléktöredékei. A város szívében, egy nyugodt hétvégi délutánon.
Nem New York, nem Madrid és nem London. Budapest. Fájdalmas ezt így kimondani, de a város szerencsére nem egy terrortámadás legelső pillanatait élte át, „csak” egy gázrobbanásét.
És ami nagyon fontos: a segítség nagyon hamar érkezett. Jöttek a tűzoltók, a rendőrök és a mentők. És mindenki, aki ott és akkor úgy érezte: kötelessége segíteni. Nem volt pánik, mindenki tette a dolgát. Felkészülten és szakszerűen.
Elképzeljük azok fájdalmát, akik megsérültek, átérezzük azokat a pillanatokat, amikor a detonáció bekövetkezett. Együttérzünk velük, reméljük hamar meggyógyulnak. És ők is hiszik azt, amit mi: ez a tragédia bizonyosság is volt egyben. Annak bizonysága, hogy a legdrámaibb pillanatokban azok, akik a mi biztonságunkra vigyáznak, tudják mit kell tenniük.
Mégha a mentésről van is szó, nem a megelőzésről. Ez sem kis dolog. Sőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!