Hírek

2005.07.23. 00:00

Gila úgy érzi, Disneylandben van

Oszlott a Bajnokok Ligája döntője elvesztését követő letargia a Milannál. Sőt! A piros-feketék megerősítették keretüket, s a tavalyinál is szebb idényről álmodoznak.

Dénes Tamás

Hozzá kell tenni: tavasszal két szék között a pad alá estek az „ördögök”. Lemaradtak a Juventus mögött a bajnokságban, s bár 3-0-ra vezettek Isztambulban a szünetben, tizenegyesekkel elveszítették a Bajnokok Ligája-döntőt. Akkoriban azt beszélték, megingott Carlo Ancelotti széke – ehhez képest az edző maradt, sőt kapott még néhány új játékost is. Először a cseh Marek Jankulovski, a svájci Johann Vogel és a görög – egykoron a szakmát Csank Jánosnál tanuló – Dimitriosz Eleftheropulosz érkezett, majd következett a két nagyágyú, Christian Vieri és Alberto Gilardino megszerzése. Utóbbi eredményeként Jon Dahl Tomasson elment Stuttgartba (ahol Lothar Matthäus véleménye fogadta: a magyar szövetségi kapitány szerint a klubtól távozott Kevin Kuranyi jobb, mint az érkező dán...), Sevcsenko pedig kicsit ideges lett, tőle szokatlan módon össze is tűzött Ancelottival.

Amúgy ennek nem kerített nagy feneket a klub vezérkara, maga az edző például többször is megismételte, a szakmai viták természetes részei a munkának. Különben az elöljárók szinte eufóriában ünnepelnek: Adriano Galliani szerint például évek óta nem sikerült ilyen jól az átigazolási hadművelet. A nagyfőnök „Gila” megszerzését például Alessandro Nesta leigazolásához hasonlította: akkor, 2002 nyarán nyert meg legutóbb a Milan egy ilyen kemény csatát. Gilardino viszonylag ismeretlen még Magyarországon, de az olasz futball rendszeres követői alkalmasint egyetértenek abban, hogy nagy fogás. A már a válogatottságig is eljutott csatár másfél év alatt 71 gólt szerzett a Parmában és a különböző válogatottakban, ebből 46-ot a Serie A-ban! „Gila” a tizenegyes mezt kapta, ez korábban a Chelsea-hez visszarendelt Hernán Crespóé volt.

A csatár nagy érdeklődés mellett tartotta meg első tájékoztatóját Milanellóban. Egyebek mellett elmondta, biztos volt abban, hogy a Milanhoz tud kerülni, amelyet – természetesen – a világ legjobb klubcsapatának tart. Kiderült, hogy úgy érzi magát most, mint a gyerek, akit elvittek Disneylandbe… Nagyon elismerően beszélt Inzaghiról és Vieriről, s hozzátette: Van Basten és Batistuta voltak gyerekkora kedvencei. Azt is bevallotta, hogy gyerekkorában – apai örökségként – a Juvénak szurkolt, de most már teljes szíve a Milané.

Akik rendszeresen járnak Milanellóba, a klub edzéseire, azt állítják, régen volt olyan jó hangulatú a munka, mint a mostani felkészülés első napjaiban. „Bobo” Vierit azonnal befogadta a társaság, ami nem meglepő. Tudni kell, hogy a csatár Brocchi és Maldini üzlettársa, a kapitány és Gattuso egyik legjobb barátja, aki az isztambuli döntő után a szomorúságukban osztozó SMS-eket küldött a játékosoknak. Serginho már beceneveket is adott az újaknak, Janku, Johann, Ele. A kapus különben hihetetlenül boldog, hogy a Milanhoz került, ebbéli örömét egy tetoválásban fejezte ki. Clarence Seedorf szinte kopaszra borotváltatta a kobakját, a többiek szerint úgy fest, mint Gandhi. Ennek ellenére a többiek leginkább „Keresztapának” szólítják.

A Milan a héten részt vett Triesztben a lassan hagyományos TIM-kupán, mégpedig az Inter és a Juventus társaságában (lásd keretes írásunkat). Az amerikai túrát kihagyók nem játszottak, igaz, a másik két csapat sem a legerősebb összeállításában szerepelt. A mindent eldöntő  negyvenöt perc után mintha kísértett volna Isztambul szelleme, hiszen az Internazionalétól, akárcsak a Bajnokok Ligája-döntőben a Liverpooltól tizenegyesekkel maradt alul a csapat. De, erre mondják: micsoda különbség!

Irány Amerika!

Tizenkilenc MILAN-játékos indult útnak tegnap az Egyesült Államokba: Fiori, Eleftheropulosz, Favaretto (kapusok), Costacurta, Cafu, Kaladze, Marzoratti, Nesta, Simic, Stam (védők), Ambrosini, Gattuso, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Vogel, Serginho (középpályások), Ardemagni, Vieri (csatárok). Hétfőn utazik a csapat után Maldini és Gilardino, Dida és Kaká még szabadságon van, Sevcsenko, Inzaghi és Jankulovski sérülése után lábadozik, ezért nem tarthat a csapattal.

Hárman Triesztben

Nem szerepelt rosszul a Milan az idei TIM-kupán, amelyen hagyományosan az Inter és a Juventus a másik két résztvevő, és 45 perces meccseket játszanak. A piros-feketék Dida, Maldini, Kaká, Sevcsenko, F. Inzaghi és Gilardino nélkül gól nélküli döntetlen után 11-esekkel kikaptak az Intertől, de utána 2-1-re legyőzték a Juventust. Az Inter a Juvénél is jobb volt (1-0), így megnyerte a 45 perces meccsekből álló tornát, a Milan és a Juventus előtt.

Tizenkilenc MILAN-játékos indult útnak tegnap az Egyesült Államokba: Fiori, Eleftheropulosz, Favaretto (kapusok), Costacurta, Cafu, Kaladze, Marzoratti, Nesta, Simic, Stam (védők), Ambrosini, Gattuso, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Vogel, Serginho (középpályások), Ardemagni, Vieri (csatárok). Hétfőn utazik a csapat után Maldini és Gilardino, Dida és Kaká még szabadságon van, Sevcsenko, Inzaghi és Jankulovski sérülése után lábadozik, ezért nem tarthat a csapattal.

Hárman Triesztben

Nem szerepelt rosszul a Milan az idei TIM-kupán, amelyen hagyományosan az Inter és a Juventus a másik két résztvevő, és 45 perces meccseket játszanak. A piros-feketék Dida, Maldini, Kaká, Sevcsenko, F. Inzaghi és Gilardino nélkül gól nélküli döntetlen után 11-esekkel kikaptak az Intertől, de utána 2-1-re legyőzték a Juventust. Az Inter a Juvénél is jobb volt (1-0), így megnyerte a 45 perces meccsekből álló tornát, a Milan és a Juventus előtt. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!