Hírek

2005.08.01. 00:00

Hollywood árverésen

Egyre több sztár kínálja fel holmiját internetes árverésre. A legtöbb esetben jótékony cél rejlik az áruba bocsátás mögött.

Farkas Cintia

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Ritka szenvedélynek hódol John Travolta: gyűjti a repülőgépeket. A jelek szerint megteheti.
[/caption]Winona Ryder néhány évvel ezelőtt a 37-es méretű, Prada márkájú cipőjét árvereztette el egy virtuális aukciósházban, az Ebay-en. A kapott 205 eurót egy jótékony szervezetnek ajánlotta fel. John Travoltáról köztudott, hogy megszállottan gyűjti a repülőgépeket. A magángyűjteményében egy Boing 707, egy Learjet és három Marke Gulfstream gép is helyet kapott. Nemrégen az egyik magángépétől egy internetes árverés keretében vált meg. A Jóbarátok sztárja, Jennifer Aniston négy évvel ezelőtt egy – aláírásával ellátott – meztelen fotóját bocsátotta áruba, persze karitatív célokból. A fényképért kapott összeget egy AIDS-alapítványnak továbbította. Regina Halmich, boksz-világbajnoknő nemcsak a bokszköpenyét, hanem a kesztyűjét is online-árverésre ajánlotta fel AIDS-beteg gyermekek megsegítésére. A rapénekes Eminem aláírásával ellátott téglákat árvereztetett el az Ebay-en. A mintegy harminc tégla a detroiti „8 mérföld” utcából származott, ahol az énekes is felnőtt. Eminem az árbevétellel a hasonló nevű segélyszervezet működését támogatta. Brad Pitt az egyik alsóneműjét árvereztette el nemrégen egy prosztatarák-alapítvány javára. Jeanette Biedermann popénekesnő és szappanoperasztár egyik, aláírásával ellátott farmerjára jelenleg is lehet az Ebay-en licitálni. A bevétellel egy gyermekotthont szeretne támogatni. Kirsten Dunst a Pókember 2. című filmben használt ruháját kínálta fel internetes árverésre; ezer dollárt fizetett érte egy kitartó licitáló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!