Hírek

2005.07.06. 00:00

Ilyen is van már a fővárosban: színház Budán, a Mammutban

Színházteremmé alakul kedd esténként a Kaméleon Club a Mammut Üzletházban. A bevásárlóközpont már negyedik éve rendezi meg kulturális programsorozatát.

Tóth Tímea

Augusztus végéig egy-két órára a Vidám Színpad, a Kakukk Színház, a Komédium, Bácskai Júlia pszichoszínháza, valamint a Gyulai Várszínház költözik a fiatalok népszerű szórakozóhelyére. A Mammut Színház kezdeményezés annak a koncepciónak a része, amely célul tűzte ki, hogy a Mammut egyfajta minőségi közösségi tér, olyan találkozási pont legyen, ahol a hagyományos vásárlási lehetőségeken túl sokszínűbb szórakozási és kulturális szolgáltatások is várják a látogatókat. – A városlakók részéről egyre összetettebb elvárások fogalmazódnak meg az üzletközponttal szemben, ennek szellemében a Mammut részt kíván venni a budai oldal közösségi életének formálásában – mondja Tollár Mónika produkciós vezető.

– Ez a misszió olyan űrt tölt be, amely a hagyományos közösségi terek beszűkülésével, eltűnésével párhuzamosan alakultak ki, és amelyek újbóli kialakítására ma egyértelmű igény mutatkozik. Június utolsó keddjén a S.Ö.R., avagy Shakespeare Összes Rövidítve című előadást mutatta be Kálid Artúr, Kálloy Molnár Péter és Gáspár András telt ház – 230 fős publikum – előtt.

Tegnap este A. Gelman Pad című egyfelvonásos tragikomédiája volt műsoron, jövő kedden 20 órától pedig Márai Sándor Füveskönyvéből ad elő részleteket Fullajtár Andrea, Kaszás Attila és Széles László. Július 19–én J. Baron vígjátékát, a Szép jó estét, Mr. Green!-t, 26-án a Rózsát terem című pszichodrámát, augusztus 2-án pedig A pisztoly című életrajzi rapszódiát mutatják be.

Tóth Tímea -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!