Hírek

2005.07.30. 00:00

Két fogoly a kalitkában

Újvári Miklós

Két ember is arra vár, hogy a választási kampányban előbb nyárson sütögessék, majd citrommal a szájában tálalják fel főfogásként. Az egyik, Varga Tamás, egy rendőrségi fogdában hűsöl most, Kulcsár Attila ennél jobb helyzetben, házi őrizetben koptatja a napokat és várja a főszerepet. Pártagytrösztök törik jelenleg a fejüket azon, hogyan lehetne legtöbbször elmondani, hogy Varga Tamás Orbán Viktor barátja volt, illetve Kulcsár Attila a szocikhoz közel állók pénzét forgatta.

Kampányszempontból Varga Tamás az egyszerűbb ügy. A Fidesz egykori gazdasági tanácsadója közvetlen kapocs Orbán és Kaya Ibrahim között, sőt, szerepet játszott abban is, hogy Orbán Viktor édesapja privatizálni tudja bányáját. Persze később komoly bűncselekmények miatt lett távollétében elítélt, és valószínűleg Orbán is szakított vele, amikor módszereit látta. De ugye embert barátjáról – fogjuk még hallani ezerszer. Kulcsár Attila nehezebben emészthető, mócsingos főétel. E Rejtő Jenő-i figura a jelek szerint több irányba játszott, igaz, a közvélemény az ügyészi burokban lévő szélhámos vallomásából eddig főként  a szocialistákra terhelő részeket ismerhette meg. Ügyében az ügyészség és a rendőrség is meccset vív, amelynek eredménye, hogy tegnap például vádat emeltek Molnár Csaba ellen, aki aktívan részt vett a Kulcsár elleni nyomozásban, meglehet, segítséget is nyújthatott neki. A probléma csak az, hogy Kulcsár Attila találkozott például Áder Jánossal is, amely összekuszálhatja az összképet.

Rendőrség egyenlő kormány, ügyészség egyenlő Fidesz. A leegyszerűsített képlet a kampányban ki fog rajzolódni, és talán tavasszal kerülhetnek elő további szocialista nevek Kulcsár Attila ügyében. Két bűnöző mint érték, mint kincs, mint adu ász. Hát szép szezonnak nézünk elébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!