Hírek

2005.07.16. 06:45

Kilépne az apja árnyékából

Jordan játékát követik a kamerák, rá figyelnek az ellenfelek, miatta tódul a közönség Indianapolisban a Nike All-America Camp kosarastábor meccseire. Ez a Jordan azonban nem „az” a Jordan. De hasonlít hozzá. Arca, testfelépítése, mozgása, játékszeretete Air Jordant idézi. Nem véletlenül, hiszen Jeffrey (16) minden idők legjobb NBA-játékosának a fia.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="125"] Jeffrey Jordan összpontosítása az apját idézi, a mozdulat javulni fog
[/caption]Igaz, 183 centis magasságával, 76 kilós testsúlyával egyelőre még lemarad a papa mögött, de van még ideje nőni, erősödni. – Azt akarom, hogy ne a nevem miatt figyeljenek rám! – mondja Jeffrey Jordan, a Chicago környéki Loyola Academy College diákja és kosarasa. Kilépni az apja árnyékából nem lesz egyszerű. A Chicago színeiben hat NBA-elsőséget szerzett világsztár nem csupán az elmúlt negyed század legjobb kosárlabdázója, aki milliókat tett a kosárlabdázás hívévé.

Most mindenki azt lesi, vajon az ifjú Jordan mit örökölt apja fantasztikus tulajdonságaiból. Úgy vélik, sokat. Ügyesnek tartják, profinak. A Jordan név világhíréből eredő népszerűséget jól kezeli. Türelemmel válaszol a kérdésekre, de vigyáz arra, ne áruljon el családi titkokat. – A Jordan név hallatán mindenki a sztárra gondol. Én csak arra, hogy ő az apám. S ez több mindennél! – mondja.

A szándékok ellenére egyelőre nehéz kilépni e körből. Jeffrey tudatosságát jelzi, hogy bár már tavaly is hívták a Nike 120 tehetséget felsorakoztató országos táborába, az ifjú akkor elutasította az invitálást, mondván, nem érzi magát felkészültnek. Most elvállalta. Apja híres 23-as mezszáma helyett ő a különbözőségre utaló tükörképet választotta: 32-es trikóban pattogtatja a labdát. – Amikor a pályán vagy, csak az forog a fejedben, hogy a lehető legtöbbet produkáld. A néző hasonlítgathat, a játékos nem.

Az apa harmincezres kosárrekordja még messze, az első NBA-fellépésre is várni kell, de az ifjú Jordan mondatai jelzik: a hozzáállás is Jeffrey apai örökségének része.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!