Hírek

2005.07.27. 00:00

Kirekesztőnek minősítette az SZDSZ Uszticsot

Bánky Bea

Usztics Mátyás kapta az SZDSZ Szakállas Bácsi-díját „homofób kategóriában”. A díj „keresztapja” Semjén Zsolt, az országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, vallásügyi bizottságának alelnöke, aki a liberális párt szerint sértő kijelentéseket tett a homoszexuálisokra. Erre válaszul az új generációs szabad demokraták díjat alapítottak, amelyet az a közszereplő érdemel ki, aki nagy nyilvánosság előtt kirekesztő kijelentést tesz.

A „győztes mondat” a HírTV-ben, 2003. július 13-án hangzott el: „Az, hogy egy mai televízióban ekkora nyilvánosságot kaphat az például, hogy fölvonulnak ferde hajlamú – ez így jó? – betegek, torzak, s ez meglehetős visszhangot kap, az azonban letagadtatik, hogy Békés és Csongrád megyében öngyilkosok lettek a sertéstenyésztők közül néhányan, mert kilátástalannak látják a helyzetüket”.

A színész nem kívánt reagálni. A kuratórium legközelebb a nőgyűlölő, illetve a fogyatékkal élők elleni előítéletes megjegyzéseket díjazza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!