Hírek

2005.07.12. 00:00

Kisemmizték a lakópark kisvállalkozóit

Kétszázmillió forinttal tartozik csaknem egy tucat kisvállalkozónak egy építőipari cég. A 31. ÁÉCS Kft. hónapok óta nem fizette ki az elvégzett munkákat egy lakóparki építkezésen. Úgy tűnik, a mesteremberek futhatnak a pénzük után, mivel a befektető időközben szerződést bontott az adós kivitelezővel. A Tusnád Kft. ugyanis megelégelte a lakópark átadásának folyamatos késését.

Vajta Z.

Az alvállalkozók közben feljelentést tettek a rendőrségen. Ám a hatóság szerint nem szándékos károkozásról van szó. Vagyis a kőművesek, lakatosok, villanyszerelők polgári peres úton hajthatják be a tartozást. Az ilyen peres ügyek évekig is elhúzódhatnak. A kisvállalkozók elkeseredtek. Némelyiknek a működése foroghat kockán az egyenként 7–30 millió forintos kintlevőség miatt. Hiszen nem kapnak anyagot a szállítóktól a lejárt tartozások következtében, az adóhivatal inkasszálhatja számláikat. Az alkalmazottak pedig nem kapnak fizetést.

Nem tudni, miért alakult így a helyzet a pesterzsébeti lakópark építésénél. A Tusnád Kft. igazgatója, Horváth Nóra sem tudja elképzelni, mi történhetett. Régóta együttműködtek a 31. ÁÉCS-csel több sikeres beruházásban. Az ÁÉCS ügyvezetője, Varga László nem avatta be a részletekbe a Reggelt, mert mint mondta, jelenleg csak káromkodni tudna. A tipikusan magyar történet egyetlen jó fejezete a befejezés. A lakópark befejezése. A lakások lassan elkészülnek, és már elkezdtek beköltözni az első lakók. Igaz, jó pár hónapos késéssel. A Tusnád Kft. ugyanis saját maga szerződött a kisemmizett alvállalkozókkal a hátralévő munkákra. És bár Óvári Győző ügyvéd szerint az ÁÉCS megpróbálta visszatartani a használatbavételi engedélyhez szükséges iratokat, ennek ellenére a lakópark elkészül. Csak az alvállalkozók járnak pórul a beruházással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!