Hírek

2005.07.08. 00:00

Kutat, vizet keresnek egymáson a politikusok

A Reggel napokkal ezelőtt megírta, egyre kevesebb a közkút Budapesten. Most a fővárosi Fidesz belvárosi kutakat keres Demszky Gábor főpolgármesteren. Kupper András frakcióvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a Deák Ferenc utcában több hónapja nincs víz. Legalábbis abban a kútban, amelyet Bécs ajándékozott Budapestnek.

Vajta Z.

A kőlapját most graffiti csúfítja, a bronz pedig elszíneződött az oxidációtól. Ha visszatér a kánikula, közegészségügyi szempontból is fontosak a köztéri ivókutak. Lehet, hogy megmentenek valakit a hőgutától. A Belvárosban egyébként több helyütt nem folyik víz a kutakból. Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes szerint nem is fog, ha eltömítik, eldugítják. A Deák Ferenc utcában ugyanis ez történt. Azóta már megcsinálták. A Főkert Rt. korábban ugyanezzel magyarázta, hogy miért találnak nehezen vizet a pihenők a Városligetben. A kutak jó részét vandálok teszik tönkre. Igaz, a régebbieket amúgy is ki kellene cserélni. A főváros a Gellérthegyen felállított néhány új forrást. Ha beválnak, másutt is találkozhatunk velük. A kutakat illetően tarka a budapesti kép. A Fővárosi Vízművek Rt. szerint van olyan kerület, ahol hét, másutt 188 kút található. 

Vajta Z. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!