Hírek

2005.07.28. 00:00

Már Simekék is fehérváriak

Még két nap, és lezárul az átigazolási időszak. Több csapatnál igyekeznek az utolsó pillanatokat is kihasználni.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="109"] Simek Péter (11) újpesti klubtársával, Farkas Balázzsal érkezik Fehérvárra
[/caption]A Zalaegerszeg például négy szerb játékos átigazolási kérelmét nyújtotta be a szövetségbe. Dajka László vezetőedző arra a következtetésre jutott, hogy szerződtetésük mindenképpen erősítést jelent a ZTE számára. A hátvéd Ivan Bojovics akár már az első fordulóban is ott lehet a csapatban. Hárman – Marko Djorovics, Darko Szpalevics, Bojan Szpaszajevics – viszont csak a jövő héten kaphatják meg játékengedélyüket. Andorka Péter hivatalosan is elköszönt a ZTE-től. A csatár az elmúlt héten a Ferencvárosnál is járt próbajátékon, de nem nyerte el a zöld-fehérek szakvezetésének tetszését sem. A Pécs csapatával viszont sikerült megállapodnia. A pécsiek a támadójáték erősítését a brazil Alex szerződtetésével szerették volna megoldani, de a Keszei Ferenc szakmai igazgató által kiszemelt játékos mégsem megy Pécsre. Így egyértelművé vált Andorka átigazolása. Nagy várakozás előzte meg a ghánai Emmanuel Osei érkezését Kispestre. Az elmúlt idényt az olasz Livorno csapatában töltő középpályás azonban az utolsó pillanatban meggondolta magát, és a temesvári Politehnica csapatához szerződött. A Pápa is erősített az utolsó napokban, egy évre kölcsönbe megkapta a Debrecentől a 21 éves Müller Zsoltot. A középpályás Diósgyőrben szerepelt kölcsönjátékosként.

Az újonc Tatabányánál mára öt kameruni labdarúgót várnak próbajátékra. Hogy akad-e közülük olyan, akit szerződtethetnek, még nem tudni, éppen ezért több vasat is tartottak a tűzben. A rimaszombati ötszörös szlovák válogatott Németh Krisztián mellett már a Tatabánya játékosa az utánpótlás-válogatott Vati Zoltán, aki az ugyancsak újonc REAC-tól érkezett. A hét elején átigazolták Pápáról Szabó Zoltánt és Vácról Hajdú Norbertet. A legfrissebb szerzemény az albán Erion Rizvanolli, aki a horvát Dinamo Zagreb csapatában futballozott az előző idényben. A liga feloldotta azt a tilalmat, amely a Fehérvár FC csapatát kizárta az átigazolásból. Így tegnap a volt újpesti Simek Péter és Farkas Balázs hivatalosan is aláírhatta a szerződést a székesfehérvári csapathoz. A lila-fehérektől érkezett játékosok kettő plusz egy évre kötelezték el magukat új klubjukhoz.

A Ferencváros tavaszi csapatának két tagja is külföldre készül. Az elmúlt három és fél évben a Fradiban szerepelt szlovák Marek Penksa egyéves szerződést kötött a lengyel bajnok, s a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában érdekelt Wisla Kraków csapatával. Sowunmi Thomas újabb célállomása Prága. A magyar válogatott játékos a Slavia csapatával ír alá szerződést – várhatóan napokon belül.

Lakat Károly-stadion Tatabányán

Az NB I-be visszakerült Tatabánya egykori sikeredzőjéről, dr. Lakat Károlyról nevezi el stadionját. A neves szakember 1957–1962, 1970–1974 és 1980–1982 között edzősködött a bányászvárosban. Irányításával kétszer ezüstérmes lett a csapat, és kétszer nyert Közép-európai Kupát. A névadó ünnepséget szeptember elejére tervezi a klub.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!