Hírek

2005.07.14. 00:00

Megígérték, de nem válaszoltak a kukabotrány kérdéseire

Július 5-i számunkban olvasónk felháborodott telefonja nyomán megírtuk, mennyire problémás bejelenteni több sérült kukát a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt.-nek (FKF). Akkor úgy tapasztaltuk, a tartályellátó csoportnál csak két jelzést fogadtak el szóban, míg a többit írásban követelték tőlünk. E mellett beszámoltunk a tárolók javításának részleteiről is. Cikkünk nagy vihart kavart.

Lázin Miklós András

[caption id="" align="alignleft" width="301"] A kukabotrány ezeknek a kukáknak a ki nem cserélése miatt kezdődött
[/caption]A részvénytársaságnál úgy vélték, őket nem kérdeztük meg, továbbá az írás számos pontatlanságot tartalmaz. Egyben azt is kétségbe vonták, hogy valóban betelefonáltunk-e a csoporthoz. – E hét elejétől minden bejövő hívást rögzítünk, így többé nem fordulhat elő, hogy ezen összevitatkozzunk – mondta lapunknak Siklóssy Mihály.A vállalat főosztályvezetője egyben felhívja a figyelmünket, hogy a 2002-ben kiadott 61-es számú fővárosi rendelet 24. paragrafusa rendelkezik arról, ki jelentheti be a rossz kukákat. E szerint ezt csak az ingatlan tulajdonosa teheti meg.

Ellenvetésünkre, hogy egy társasházban mi is az ingatlan tulajdonosai vagyunk, Siklóssy úgy érvel, ez csak résztulajdon, s a bejelentést a közös képviselőnek kell megtennie. Mivel az edényekhez való hozzáférést is biztosítania kell. A jogértelmezésen kissé elvitatkozunk. Megtudjuk, valóban Zsuk típusú gépjárművet használnak. Ám nem egyet, hanem kettőt. Nem harminc-, hanem tizenöt és tizenhét évesek. Kiderül, a címeket nem két-háromhetente, hanem hetente viszi el a javítóbrigád. Egyébként a cikkünkben említett Kovács Attila visszatérő ügyfele a cégnek. Ezt Siklóssy papírokkal és több történettel is bizonyítja.

Pontosan tudják, mennyi kuka van a fővárosban

A fővárosban a legfrissebb kimutatás szerint 297754 darab kuka van. Az elmúlt évben közel tizenötezer műanyag tartályt cseréltek ki. Ez a teljes mennyiségnek durván az öt százaléka lehet. Ugyancsak tavaly 13288 kukát helyeztek ki a részvénytársaság dolgozói. A nagy, ezeregyszáz literes tárolók közül körülbelül ezer darabot kellett lecserélni. A rossz és cserére szánt jó, illetve javított edényeket a társaság XVIII. kerületi telepén tárolják.

A fővárosban a legfrissebb kimutatás szerint 297754 darab kuka van. Az elmúlt évben közel tizenötezer műanyag tartályt cseréltek ki. Ez a teljes mennyiségnek durván az öt százaléka lehet. Ugyancsak tavaly 13288 kukát helyeztek ki a részvénytársaság dolgozói. A nagy, ezeregyszáz literes tárolók közül körülbelül ezer darabot kellett lecserélni. A rossz és cserére szánt jó, illetve javított edényeket a társaság XVIII. kerületi telepén tárolják. A kukabotrány ezeknek a kukáknak a ki nem cserélése miatt kezdődött -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!