Hírek

2005.07.20. 06:34

Megszerelik a kilencezer hibás Peugeot 307-est

H. Á.

Több mint kilencezer autót érintő visszahívási kampányt indított a Peugeot magyarországi képviselete. Az akció a 2003 májusa előtt gyártott 307-es típusú verdákat érinti. A visszahívást eredetileg Észak-Európában és Lengyelországban hirdették meg, mivel az ottani – helyenként szélsőséges időjárási körülmények (magas páratartalom, nagy hőingadozás, a közutak intenzív sózása) – meghibásodásokat okozhatnak. Ennek hátterében a kormányszervó-szivattyú elektromos csatlakozója áll, amelybe ha víz jut, akkor kivételes esetben kisebb tűz is keletkezhet a gépkocsi motorterében.
Magyarországon ilyen meghibásodásra még nem volt példa, a gyártó azonban megelőző jelleggel szervízeibe hívja az érintett 307-eseket. Bálint Zsófia, a Peugeot Hungária Kft. kommunikációs igazgatója a Reggel érdeklődésére elmondta, a kampány kedden, azaz tegnap indult, és mától a márkakereskedők folyamatosan értesítik ajánlott levélben a körzetükben élő autótulajdonosokat. A javításért nem kell fizetni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!