Hírek

2005.07.21. 07:19

Mindkét patikarabló rács mögé került

Nagy E. Dóra

– Hajnalban elfogtuk a patikarablás-sorozat másik feltételezett elkövetőjét is – tudta meg lapunk Szabóné Csontos Stefániától. A Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője hozzátette: ő volt az, aki egyedül is követett el bűncselekményeket. Kiderült a végleges lista is, a gyanú alapján a két patikarabló megdöntötte a két évvel ezelőtti sorozatrabló rekordját. N. Endre Károlyt akkor tizenkét bűncselekménnyel hozták összefüggésbe. A most elfogott fiatalembereket viszont már tizenhárommal. Kilenc patikarablás, három élelmiszerüzlet és egy lottózó kifosztása szerepel bűnlajstromukon. Az esetek között több olyan is akad, ahova később visszatértek.

Az első bűncselekmény március 10-én történt, a II. kerületi Hatvany Lajos utcában. Ezt még C. Marcell (33) egyedül követte el. Ő volt egyébként az, aki visszatért ide május 5-én is. Ezen a napon egyedül három rablást követett el alig néhány perc leforgása alatt. Szintén egyedül járt a Dósa utcai patikában is, ám az alkalmazottak ellenállása miatt innen zsákmány nélkül kellett távoznia. A sor két nappal ezelőtt a Szél utcai patikánál ért véget, a rendőrség titkos akciója segítségével. Az alkalmazott jelzett a közelben várakozó rendőröknek, akik a helyszín közelében lecsaptak az elkövetőkre. Egyikük már itt bilincsbe került, társa ekkor még el tudott menekülni. Lapunk úgy tudja, a Szél utcai gyógyszertár előtt elfogott rabló már beismerte a sorozat elkövetését, és társát is feladta. Így sikerült órákon belül a másik elkövetőt is kézre keríteniük a rendőröknek. C. Marcellt óbudai lakása közelében fogták el.

Tegnap késő délután ismét kirabolt két ismeretlen egy patikát, most a X. kerületben. A tettesek fegyverrel léptek be a gyógyszertárba, és a bevételt elvitték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!