Hírek

2005.07.15. 06:31

Napsugárral tetoválnak az új divatőrület hívei

Évi ötmilliárd dolláros üzlet Amerikában a szolárium. Az utóbbi időben a mesterséges napozás hívei között egyre többen vannak, akik tetoválás helyett fénnyel „rajzolnak” mintákat a testükre. A divatőrület neve két angol szó (tan és tatoo) összevonásával tantoo.

Csák E.

A felvitel módja fölöttébb egyszerű: a testre különféle kivágásokat, matricákat tesznek; ezek alatt napozás után fehér marad a bőr. Az első figurák egyszerűek voltak, csillagok, szívecskék, virágok, de aztán meglódult az önmegvalósítók fantáziája. Az egyik texasi sportklub tagjai például az állam kontúrtérképét vágták ki és vitték fel a hátukra, de az is előfordul, hogy neves egyetemek hallgatói így hirdetik összetartozásukat a világ előtt. Ügyfeleik kedvét keresve sok szoláriumszalonban ingyen adják a matricákat, különféle figurákkal vagy épp olyan szóképekkel, mint SEXY. A The Wall Street Journal cikke bemutat egy 23 éves lányt, akinek egész testét tantoo borítja: lapockáján fecskék és csillagok, a lábán tőr. Kebleire az ifjú hölgy egy-egy szívet „napozott fel”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!