Hírek

2005.07.02. 06:31

Négyszázezer forint éves díj a művelődési házért

– Szerintem az épület bérbeadása óriási hiba – mondta érdeklődésünkre Földiák András. A Magyar Művelődési Társaság főigazgatója az Almássy Téri Szabadidőközpont körül kialakult hercehurca kapcsán nyilatkozott lapunknak.

Lázin M. A.

Mint már a Reggel többször is megírta, a VII. kerületi önkormányzat április 15-én megszavazta a művelődési ház bérbeadásáról szóló szerződést. Mint Földiák András hozzátette, a bérbe vevő kht. akkor még nem volt bejegyezve a bíróságon. További elgondolkodtató tény, hogy a szerződésben „Nyitott tér” Kht. szerepel, ám a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának megküldött vélemény kérésben „Mű-hely” Kht. néven emlegették. A be nem jegyzett kht. vezetője, Fabinyi András ügyvezető vendéglátós tevékenységet folytat. Érdekesség, hogy ennek helyszíne az ugyancsak ezen a téren működtetett Mű-hely nevű szórakozóhely. – Ha jól számoltam, a házért éves szinten közel négyszázezer forintot fog fizetni a vállalkozó – dohog Földiák András. Aki egyben azt is hozzáteszi, felelőséggel és hozzáértéssel állítja, hogy kulturális célú hasznosításból a fenntartási költség nem teremthető elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!