Hírek

2005.08.01. 00:00

Nem akar kékvérű lenni az amerikai kereskedő

Bill Capell kaliforniai élelmiszer-kereskedőt már csak egyetlen rokonának a halála választja el attól, hogy bekerüljön a brit Lordok Házába.

Gy. Z.

Az 52 éves férfi ugyanis unokatestvére volt Essex tizedik grófjának, aki júniusban meghalt. Utódja a fia, a tizenegyedik earl 64 esztendős, gyermektelen agglegény. A brit nemesek élete azonban hidegen hagyja Capellt, akit éjnek évadján egy brit riporter vert fel a halálhírrel legszebb álmából. A férfit a közlés nem izgatta föl különösebben. A kékvérű rokonságról már 1966 óta tud. „Valahol, a hátsó kisagyamban elraktároztam a dolgot, de nem foglalkoztam különösebben vele” – mondja. Pedig a kilátások vonzók: tizenkettedik grófként még a királynő is „kedves kuzinunk”-nak szólítaná. De mit ér az e-gész, ha a címmel egyetlen fitying sem jár? Ráadásul föl kellene adnia amerikai állampolgárságát is. Capell mindenesetre feleségével angliai utazást tervez, hogy kiszimatolja, egyáltalán mit tartanak az ügy felől a britek. „Nem vagyok biztos, hogy örülnének egy amerikai grófnak” – teszi hozzá.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!