Hírek

2005.07.02. 06:28

Nem létező vevőnek adták el a csodás palotát

– Nem hagyjuk, hogy hecceljenek minket – mondja lapunknak Kovács Gergelyné. A Postamúzeum igazgatója arról az eljárásról beszél, amellyel a VI. kerületi önkormányzat pénzzé tette az intézménynek is otthont adó palotát az Andrássy úton.

Rados V.

A csodás épület mindössze 328 millióért cserélt gazdát – írta meg korábban a Reggel. A Postamúzeum bíróságon támadta meg az adásvételi szerződést. A nyári szünet előtt már nem kerül sor a tárgyalásra. Azonban mindkét félnek megvannak az érvei. Az alperes szerint a palota rossz állapotban van, a bérlők jelenléte csökkenti forgalmi értékét, és műemlék lévén nagy rajta a felújítási kötelezettség. – Az eset a joggal való visszaélés példája – állítja Mészáros Vilmos ügyvéd, a Postamúzeum jogi képviselője. – Az ingatlan a vételár többszörösét éri. Az okoskodás, hogy a tulajdonos annak adja el tulajdonát, akinek csak akarja, itt hibádzik. Nem teheti meg a nemzeti vagyon megkárosítása, személyek zaklatása, jogaik csorbítása vagy jogszabályellenes szerződéskötés árán. Márpedig az adásvétel pillanatában a vevőként szereplő káefté nem létezett. A rákövetkező napokban jegyezték be a cégbíróságon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!