Hírek

2005.07.13. 00:00

Nem mindennapi történet: veszélyben van a szabad kilátás

Veszélyben a szabad kilátás. Legalábbis így vélekedhetnek azok a River Side Lakóparkban élő polgárok, akik naponta szembesülnek a XIII. kerületi önkormányzat óriásplakátjával.

Lázin M. A.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A kerület riogató óriásplakátjával naponta szembesülnek a lakók
[/caption]Ez arról tájékoztatja őket, hogy a Népfürdő utca túloldalán 14-25 méter magas ház épülhet. Hogy ezt mikor és ki építi, ma még nem lehet tudni. Pusztán annyi biztos, hogy a hivatal egyik határozata értelmében a területet évekkel ezelőtt építési telekké nyilvánították. Természetesen a tábla térképet is tartalmaz. E szerint a leendő épület egyik része a most épülő River Loft apartmanházak elé lógna be, félig. Hogy ez mennyire venné el a kilátást, homályban marad. A maradék rész a mai parkkal kerülne szembe, így itt legfeljebb a fákon élő rigók aggódhatnak az elvesző panorámáért.

Rosszabb helyzetbe kerülhetnek a Révész utca elején élők. A tervek szerint itt egy kis szakaszon tovább folytatnák a Népfürdő utcába betorkolló utat, s annak kétoldalára, L-alakban kerülnének a lakások. A sok bizonytalanságban pusztán egy fix pont akad: jelesül az önkormányzat előre szólt, így rá nem lehet panasz. – A tábla több éve ott van, így a lakók nem mondhatják, hogy zsákbamacskát vesznek – mondta érdeklődésünkre Gellért Lajos, a XIII. kerületi önkormányzat sajtósa. Egyúttal hozzátette, a River Side megépítésekor másoktól vették el a kilátást. Hasonló véleményen van Literáti Gabriella, a hivatal építésügyi osztályának munkatársa. Véleménye szerint a tábla az építési szándékot tudatja az itt élőkkel, illetve a leendő lakókkal. Megtudtuk, konkrét érdeklődő egyelőre még nincs a helyi önkormányzat tulajdonában lévő telekre. Ennek hiányában pedig nem lehet tudni, ki és mikor kezdhet itt építkezni.

Erre megy majd az alsó rakparti út is

Amennyiben valaha is megépül itt egy lakóház, a leendő beköltözőknek mindenképpen nagy zajjal kell számolniuk. A hosszútávú elképzelések szerint ugyanis a pesti alsó rakpart közvetlenül a Duna partján futna végig. Azaz szinte a majdani otthonok közvetlen közelében. Ha a rakpart hosszabbítása nem valósul meg, akkor sincs miért örülniük a leendő lakóknak. Így ugyanis a Népfürdő utcára zúdulna a növekvő forgalom. Továbbá arról sem lehet megfeledkezni, hogy a meglévő otthonokba beköltözők is valahol közlekedni szeretnének reggel és este egyaránt.

A hosszútávú elképzelések szerint ugyanis a pesti alsó rakpart közvetlenül a Duna partján futna végig.

Azaz szinte a majdani otthonok közvetlen közelében. Ha a rakpart hosszabbítása nem valósul meg, akkor sincs miért örülniük a leendő lakóknak. Így u-gyanis a Népfürdő utcára zú-dulna a növekvő forgalom.

Továbbá arról sem lehet megfeledkezni, hogy a meglévő otthonokba beköltözők is valahol közlekedni szeretnének reggel és este egyaránt. A kerület riogató óriásplakátjával naponta szembesülnek a lakók -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!