Hírek

2005.07.11. 00:00

Őrizetbe vették a sérült robbantót

Csatatér volt itt tegnap. Lángolt minden, füst és korom szállt. Mindent elborított az üvegtörmelék. Szörnyű volt az egész, döbbenetes. Egyszerűen csak álltunk, és azt sem tudtuk, mi lesz velünk – mondta vasárnap délután a Reggelnek elcsukló hangon az egyik lakó a Vörösmarty utcából.

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A detonáció után nem sokkal a fején súlyosan megsérült Neszmélyi Magdolnát az ablakon keresztül menekítették ki a rendőrök. Közben a tűzoltók már oltották a lángokat.
[/caption]A tragédiát egy földszinti lakó okozta. A lakásában lévő gázkonvektort leszerelte, aztán kikötötte, és emiatt a kiáramló gáz berobbant. A barkácsoló férfi és a közvetlen szomszéd otthona is megsemmisült. Ahogy a lakók fogalmaztak: a két lakás egyberobbant, mert a válaszfalak öszszeomlottak. A 41 éves férfi életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A szomszédban lakó ötven éves nőt is kórházba vitték. A tragédia vétlen áldozatának fia lapunknak elmondta, hogy az édesanyja a fején sérült meg. Megoperálták, és már nincs életveszélyben.

– Épp az interneten böngésztem, és ott olvastam a hírt. Azonnal hazarohantam. Láttam a hatalmas felfordulást. Anyukámat akkorra már elvitte a mentő. Az egyik rendőr ruhája csupa vér volt. A szomszédok mondták, hogy ő mentette ki a lakásból az édesanyámat. Már voltam bent a kórházban, és tudtam beszélni vele. Szegény nagyon szomorú. Azt mondta, hogy egy élet munkája odaveszett – mesélte Posta Ákos István.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a 41 éves barkácsoló férfit, és közveszélyokozásért eljárást indítottak ellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!