Hírek

2005.07.08. 00:07

Pert nyertek a fizetésüket hiányoló rendőrök

Első fokon megnyerték perüket azok a veszprémi rendőrök, akik elmaradt tizenharmadik havi fizetésükért perelték be munkáltatójukat, a megyei rendőr-főkapitányságot.

BAMA

Összesen 36 veszprémi és balatonfüredi rendőr fordult keresettel a bírósághoz. Ebben azt nehezményezték, hogy a munkáltató főkapitányság – rossz jogszabály-értelmezés miatt – a rendőrök 2004. évi tizenharmadik havi fizetésének csupán az egytizenketted részét fizette ki idén. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság jogi képviselője a bíróságon is vitatta az egyhavi különjuttatás teljes kifizetésének jogosságát, s azt kérte a bíróságtól, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz. A munkáltató jogi képviselője a taláros testülettől azt kérné, hozzon értelmező állásfoglalást a vonatkozó jogszabályt illetően. A megyei munkaügyi bíróság azonban tegnap jogosnak találta a rendőrök követelését, és összesen több mint hatmillió forintot ítélt meg számukra. Vándor Zsuzsanna, a Veszprém Megyei Bíróság polgári és munkaügyi kollégiumának vezetőhelyettese hozzátette: a megszületett ítélet nem jogerős, a bíróság harminc napon belül foglalja írásba a döntést, csak ezt követően lehet majd fellebbezést benyújtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!