Hírek

2005.07.04. 00:00

Pocsék munkát végzett az autószerviz

BOSSZÚSÁG Olvasónk beadta karambolban megrongálódott autóját a szervizbe. Három hét után érte mehetett, de rosszul csinálták meg. A gépkocsi újabb három hét múlva lett kész.

BAMA

Ha autónkat javíttatni visszük, ragaszkodjunk hozzá, hogy mindenről jegyzőkönyv készüljön. Az átadáskor és az átvételkor egyaránt. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában tanácsolták. A jegyzőkönyv részletezze, milyen állapotban volt az autó, amikor a megbízást adtuk, és amikor érte mentünk. Ha ilyen dokumentum nincs a birtokunkban, az esetleges bizonyításnál utólag nehéz dolgunk lehet. Előfordulhat, hogy a javítás problémái miatt élni akarunk szavatossági igényünkkel. Kiderülhet, hogy a gépkocsiban valamit rosszul csináltak meg, esetleg az is előfordulhat, hogy hozzá se nyúltak. Olyasmi is megtörténhet, hogy bizonyos alkatrészek hiányoznak. Ha írásos bizonyítékunk van, igazolni tudjuk a javítás hibái és a jogos szavatossági igény közti összefüggést.

Hibás teljesítésnél kérhetjük, hogy javítsák meg, cseréljék ki a problémás alkatrészt, vagy adjanak vissza bizonyos összeget a javítási költségből. Ha a szerviz miatt kár ért bennünket, annak megtérítését szintén követelhetjük. Például a késlekedés okán gépkocsit kellett bérelnünk, ami drága mulatság. A fizetnivalókat azonban utólag szintén igazolnunk kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!