Hírek

2005.07.02. 00:00

Posza kevesellte a fizetést

A hivatalos átigazolási időszak tegnap kezdődött, és július 28-áig tart. A csapatok többségénél máris nagy a mozgás. Helyzetképünkben a már biztos és a közeljövőben várható változásokat adjuk közre.

Lázár Lajos

A hét elején az élvonalbeli csapatok többsége elkezdte a felkészülést a július 30-án kezdődő bajnokságra. Az első napokban több új arcot fedezhettek fel kedvenceiknél a szurkolók. Eldőlt, hogy a jövőben az Újpest játékosa lesz a Kaposvárról érkezett Tóth Balázs és a fehérvári Fodor Marcell. A lila-fehérek két utánpótláskorú román játékost tesztelnek. Madalin Militaru és Sirgian Luchin az elmúlt idényben a szatmárnémeti csapatban futballozott. Újpesten a legjobb „igazolásnak” mégis azt tartják, hogy Tóth Norbert 2009-ig meghosszabbította szerződését. Elhagyja a Megyeri utat Farkas Balázs és Tamási Zoltán.

Megállapodott a Ferencvárossal Budovinszky Krisztián (Honvéd), valamint Tímár Krisztián (Nyíregyháza). A zöld-fehérek tegnapi edzésén ott volt Grósz Róbert (Újpest), valamint Pécsről Horváth Gyula és Erős Gábor, illetve Pintér István (Kecskemét). A próbajátékon lévő négy labdarúgó még nem írta alá az átigazoló lapot, néhány nap múlva ül le tárgyalni velük a klub vezetése. Szerződtetésük attól is függ, hogy hogy kik maradnak a Fradinál a régiek közül.

A bajnok Debrecen külföldi csatárokkal tárgyal. Akadt, akitől már elköszöntek, mert a szakvezetés úgy ítélte meg, szerződtetésük nem jelentene erősítést. Jelenleg a cseh Jan Nezmar és a szenegáli Ibrahim Sidibé edz együtt a Loki-játékosokkal. A volt ferencvárosi Dragan Vukmir viszont már aláírt két esztendőre a debreceniekhez. Eldőlt az is, hogy a DVSC nem tart igényt a szerb Milos Kolakovicsra és Sitku Illésre. Mindkettőjük szerződését felbontották, Kolakovics valószínűleg visszatér hazájába, míg Sitku után a Fehérvár FC érdeklődik.

Három ismert játékossal erősödik a Diósgyőr. Megállapodtak a Skóciából hazatért, volt válogatott csatárral, Horváth Ferenccel, továbbá az újpesti Tamási Zoltánnal. Alkalmasint Diósgyőrben folytatja pályafutását a Magyar Kupát nyert Sopron középpályása, Pintér Zoltán. Az is biztos, hogy Egressy Gábor Ausztriába szerződött. A dobogóra pályázó Győr csapatához hároméves szerződést írt alá az egykori debreceni labdarúgó, Bajzát Péter, aki legutóbb a német Oberhausen együttesében futballozott. Az ETO-hoz igazolt a volt válogatott, Mátyus János is az Admira Wacker gárdájából. A kupainduló Sopron egyik új csatára a Mattersburgtól hazatérő – s egyébként Sopronban lakó – Fülöp Zoltán lehet.

A Vasas vezetése úgy döntött, hogy csökkenti a játékosok bérét, mert az elmúlt bajnoki évben várakozás alatt szerepelt a csapat. A változtatást a kapus, Posza Zsolt nem fogadta el, és elköszönt a Fáy utcából. Távozik a csatár, Horváth Péter is, ő valószínűleg Ausztriába, a harmadik vonalba igazol. Erősítésnek számít a piros-kékeknél az MTK-ból érkező hátvéd, Elek Norbert. Hasonló döntés született Pécsett is, és az alacsonyabb fizetésre nemet mondott Németh Gábor kapus, valamint Pest Krisztián, Kulcsár Árpád és Dienes András. Németh görög szerződésre vár, de felmerült a neve a Vasasnál is. Pest ciprusi csapatokkal tárgyal, a többieknek még nincs helyük. Váratlanul érintette a PMFC-t, hogy Horvát Gyula és Erős Gábor is a Ferencvároshoz távozott. Új szerzemény Pécsett Sipos Norbert (Nyíregyháza), Csehi Tamás (Dunaújváros) és Seper Ákos (Haladás).

A Honvédnél egyelőre csak a Livornótól érkező Emmanuel Osei igazolása tűnik biztosnak. A kispestiek örülnek, hogy az olimpiai válogatott Vadócz Krisztián továbbra is a játékosuk marad. A középpályásnak futó szerződése van, és ezért csak akkor mehetne, ha a Honvéd megkapná az érte kért összeget, amely a hírek szerint maghaladja a százmillió forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!