Hírek

2005.07.16. 00:00

Repülővel jönnek a magyar hullámvasútra

Hullámvasútbolondok érkeznek repülővel hét végén Budapestre. Céljuk a budapesti Vidám Park. A magaslati száguldás megszállottjai szervezett túra keretében végigjárják a világ összes vurstliját. Minden hullámvasutat kipróbálnak. A napokban a budapestin kívül az olaszországi és az osztrák hullámvasutakat is tesztelik.

Vajta Zoltán

Abban talán nincs semmi különös, ha valaki szereti a vidámparki játékokat. De hogy tízezer kilométert is utazzon egy hullámvasút miatt, az már furcsa. Márpedig ennek a szervezetnek amerikai tagjai is vannak. Vélhetően ültek már sokkal vadabb, magasabb, gyorsabb vasúton is, mint a miénk. Nekik talán nem lesz olyan nagy szám a Looping Star, amely húsz méter magasan állítja fejre utasait. Ám a budapestiek tűrési küszöbét még mindig súrolja ez a játék. Az öreg favázas hullámvasutunk megszelídült a parkba került modern berendezések mellett. A most érkező külföldi vendégeknek mégis igazi unikum lesz. Hiszen ez Európa egyik leghosszabb és legöregebb hullámvasútja. Szüleink, nagyszüleink már gyermekkorukban is utazhattak rajta.

Az European Coaster Club kilenc éve alakult azért, hogy népszerűsítse a hullámvasutazást. Ezerötszáz tagjuk van szerte a világon. Saját újságot adnak ki First Drop (Első Esés) címmel, amelyben cikkeket, híreket, fotókat közölnek a legújabb hullámvasutakról. A klub fő tevékenysége hullámvasútutak szervezése. Két éve Franciaországban, Norvégiában, Svédországban, Dániában, Spanyolországban és Nagy-Britanniában is jártak. Csak azért, hogy együtt sikoltozzanak a világ legeslegjobb hullámvasútjain. A túrák résztvevői kedvezményt kapnak a vidámparki belépőjegyek árából. A budapesti Vidám Parkban most a hullámvasutat ingyen használhatják. A többi játékra azonban változatlanul megváltják a drága jegyeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!