Hírek

2005.07.12. 07:55

Seva a Chelsea-be kerülhet

Carlo Ancelottit, a Milan edzőjét számtalan támadás érte, amiért lényegesen nagyobb hangsúlyt fektetett a védekezésre, mint a támadásra. Most igyekszik elejét venni a hasonló bírálatoknak.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="273"] A Chelsea újra bejelentkezett Andrij Sevcsenkóért (balra), az ukrán csatárért hatvanmillió fontot sem sajnálna a tulajdonos, Roman Abramovics
[/caption]Már csak az a kérdés: mennyit fognak játszani az új gólvágók? Az ukrán aranylabdás, Andrij Sevcsenko és az olasz válogatott Filippo Inzaghi mellé még a múlt hét közepén megérkezett az olasz válogatott utóbbi évtizedének egyik legeredményesebb játékosa, Christian „Bobo” Vieri. Berlusconi miniszterelnök (és a klub egykori elnöke) is megszólalt az ügyben, mondván, a Seva és Bobo alkotta kettős minden Milan-szurkolót a legszebb reményekre jogosíthat. Ám minden bizonnyal még tovább erősödik a keret, ugyanis állítólag már mindenben megegyezett egymással a Parma és a Milan az ugyancsak olasz válogatott Alberto Gilardino átigazolása ügyében. A legutóbbi olasz bajnokság második legeredményesebb játékosa a hírek szerint 30 millió euróért cserél klubot. Vieri és Gilardino együtt nyilvánvalóan megfelelően pótolja majd a Chelsea-hez viszszarendelt argentin Hernán Crespót. Így csatárban immár túlkínálat van a Milannál, ezért elképzelhető, hogy a dán Jon Dahl Tomasson távozik. Legvalószínűbb, hogy a Benfica veszi majd meg, ára ötmillió euró (a fizetése pedig három és fél). Sőt: Angliában azt rebesgetik, a Chelsea újra kezdi a harcot Sevcsenkóért. Az ukrán aranylabdás – világrekordot jelentő – hatvanmillió fontot is megérne Abramovicsnak. Seva egyszer azt mondta, ha a Chelsea elnöke megkeresné az ajánlatával, azt felelné: „bocs, Roman, de a Milannal élek házasságban, s én hűséges vagyok”. Azért láttunk már házasságtörést...

A másik Bajnokok Ligája-döntős (sőt: a győztes) pénteken meghosszabbította két kulcsjátékosa, Steven Gerrard és Jamie Carragher szerződését. Előbbi egyértelműen a legnagyobb „fogás” az Anfield Roadon. Szombaton pedig Rafa Benítez menedzser egykori valenciai játékosát, a mali válogatott Mohamed Sissokót próbálta meggyőzni, hogy ne a városi vetélytárs Evertont válassza, hanem a friss BL-győztest. A Liverpool körülbelül ötmillió fontot fizet érte. A „vörösök” szívesen látnák a csapatban a Chelsea francia válogatott középső védőjét, a 27 éves William Gallast, aki meglehetősen nyűgös amiatt, hogy Mourinho csak szélső hátvédként akarja figyelembe venni (sokan örülnének, ha legalább ott lehetőséget kapnának). Az ügynek még messze a vége, Pierre Frelot, a játékos ügynöke például azt mondta: „a Liverpool mellett a Barcelona is érdeklődik William iránt, de még egyik klub sem tett konkrét ajánlatot. Hozzáteszem: a Chelsea egyelőre nem akarja eladni őt”.

Az Arsenal viszont hajlandó lenne megválni egyik gyémántjától, jelesül Patrick Vieirától. A legfrissebb hírek szerint Arsene Wenger, az ágyúsok menedzsere megtetette utolsó ajánlatát a Juventusnak: a francia középpályásért 22 millió euró mellett Zebinát és Enzo Marescát is kéri. Az Arsenalnak és a Chelsea-nek van egy közös ügye is. A piros-fehérek hajtanak a Manchester City fiatal válogatott csatárára, Shaun Wright-Phillipsre, azonban úgy látszik, a kékek nem szeretnék, ha megköttetne az üzlet. Legalábbis ezt lehet leszűrni a francia menedzser, Wenger nyilatkozatából, aki szerint a Chelsea csak azért licitál, hogy feltornázza Wright-Phillips árát, akiért húszmillió fontot ajánlott az Arsenal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!