Hírek

2005.07.07. 00:00

Superman otthona

Metropolis egy alig hat és fél ezer lakosú település, az Ohio folyó partján. A legtöbb ember nem is tudná, hogy rajta van a térképen, ám a kisváros gondoskodott a hírnévről.

Csák Elemér

[caption id="" align="alignleft" width="159"] Christopher Reeve, a tragikus sorsú színész bevonult a történelembe
[/caption]

Sikerült elhitetni a világgal, hogy Metropolisban született az amerikai filmek repülő hőse, Superman. Illinois állam 1970-ben törvénybe is iktatta ezt a rangot.
Valójában a 166 éves Metro-polisnak semmi köze nincs a legendás alakhoz, kivéve azt, hogy egyik kiötlője, Jerry Siegel egyszer ezt a helyet nevezte meg Superman tartózkodási helyének. A lehetőséget az itt lakók minden képzeletet felülmúlóan kiaknázták. A Superman téren négy és fél méteres szobor üdvözli a látogatókat. (A bronzalakot egyébként néhány éve ismeretlenek géppisztollyal megsorozták, valóban állja-e a golyókat a hős.) A szobor talapzatánál évente több tízezer turista fényképezteti le magát. Ők gondoskodnak arról is, hogy vevőre találjanak a giccses emléktárgyak és az S feliratú pólók. A helyi múzeum „a Föld legnagyobb Superman-gyűjteményét” mondhatja magáénak. A CNN szerint 75 ezer olyan tárgy várja a látogatókat, amelyek a repülő emberrel, illetve a róla szóló filmekkel kapcsolatosak.
Metropolis lakói azt remélik, hogy a jövőre elkészülő két újabb film még jobban fellendíti az idegenforgalmat az Ohio partján.

A legtöbb ember nem is tudná, hogy rajta van a térképen, ám a kisváros gondoskodott a hírnévről. Csák Elemér Christopher Reeve, a tragikus sorsú színész bevonult a történelembe -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!