Hírek

2005.07.21. 00:00

Szávay Ágnes sztárok skalpjára vadászik a Rómain

A főtábla valamennyi játékosa a világranglista Top–100 teniszezője közé tartozik, s noha Szávay Ágnes (198.) egyelőre még e körön kívül van, a rendezőt illető szabad kártyával őt is láthatjuk a Tippmix Budapest Grand Prix hétfőn rajtoló elit mezőnyének tagjai között.

Á. S.

[caption id="" align="alignleft" width="187"] Az olasz Farina-Elia igazi klasszis
[/caption]A tizedik születésnapját ünneplő római-parti randevúnak kétségkívül érdekessége lesz az esztendőt juniorsikerekkel kezdő kétszeres Roland Garros-nyertes és wimbledoni párosbajnok soltvadkerti tinilány első hazai fellépése azt követően, hogy immár a felnőttek között is letette a névjegyét. Tavasszal Bogotában és Acapulcóban, néhány napja Modenában hálálta meg a rendezői jóindulatot, s szabad kártyásként a selejtezőből a főtáblára harcolta fel magát. Utóbbi tornán még ekkor sem állt meg, s többek között a világranglista 23. helyezettjét, az olasz Francesca Schiavonét is legyőzve elődöntős volt.

A Római Teniszakadémia–Vodafone Center 140 ezer dolláros versenyén nem kell a kvalifikációval kínlódnia, hiszen ajándékként főtáblás indulási jogot kapott, akárcsak a korábban kétszeres ausztráliai juniorbajnok Kapros Anikó (258.). Kettejükön kívül a magyarok közül a szombaton rajtoló selejtezőben Czink Melinda (133.) és Gubacsi Zsófia (179.) számít biztos indulónak. Ami pedig a főtáblát illeti, a wimbledoni negyeddöntős olasz Farina-Elia (24.), a Roland Garros-nyolcaddöntős (s rabati nyertes) spanyol Llagostera-Vives (36.), valamint a múlt heti modenai tornán első helyen végzett izraeli Smashnova (57.) vezeti a kiemelési listát, de olyan erős a derékhad, hogy a 32 szereplő közül bárki befuthat a 22 ezer dollárt (s 95 WTA-pontot) kínáló első helyre. Szombattól tehát sztártenisz a Rómain, kezdés mindennap tízkor, döntő: jövő vasárnap délelőtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!