Hírek

2005.07.12. 00:00

Tanúkihallgatások a magzathalál ügyében

Lapunk szombaton számolt be arról, hogy egy férfi levélben keresett meg több minisztériumi vezetőt és szerkesztőségünket kislánya halála miatt. A baba halva született június 17-én.

Nagy E. D.

Thierry Ferenc (39) azután fordult a nyilvánossághoz, hogy semmilyen hivatalos fórumtól nem kapott értesítést lánya halálával kapcsolatban. Közben kiderült: a rendőrség vizsgálatot folytat a feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt. Garamvölgyi György, a Schöpf-Mérey Kórház vezetője lapunknak azt mondta: a férfi megkeresése után azonnal belső vizsgálatot indítottak, és felkértek egy független szakértőt. Ám amikor kiderült, hogy a rendőrség is eljárást folytat, leállították a vizsgálatot. A dokumentációkkal kapcsolatban Garamvölgyi úgy fogalmazott: az összes iratot összekészítették a férfi részére, de csak akkor tudják átadni neki, ha ehhez az anya is hozzájárul – írásban.

Úgy tudjuk, időközben elkészült a magzat boncolási jegyzőkönyve is, amely több halálokot is megjelöl. Az asszony kezelőorvosa egyébként az intézmény egyik magas beosztású és köztiszteletnek örvendő doktora.
A kórházban nem gyakoriak a halálesetek, pedig a környékről a kóros terhességeket ide küldik. Évente négy-öt halva születés jellemző az intézményben. A gyakorlat azt mutatja, hogy a babákat nem a szülők temetik el, hanem a kórházra bízzák azt.

A rendőrségi eljárás jelenleg a tanúkihallgatásoknál tart, tegnap az apát hallgatták ki, ám lapzártánkig nem sikerült őt utolérnünk. A napokban a kezelőorvost is kihallgatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!