Hírek

2005.08.01. 00:00

Tizenöt halott közúton, vízen egyetlen nap alatt

Tizenöt halottja volt a hétvége első napján a közúti és vízi baleseteknek országszerte. Kilencen közúti balesetben vesztették életüket, hatan vízbe fúltak szombaton, és ebben a nagy kánikulának is minden bizonnyal szerepe lehetett.

Balaton B.

A közlekedési baleseteknél jellemző volt a gyorshajtás. Nógrád megyében a sebességét helytelenül megválasztó vezető hétéves utasa vesztette életét, amikor az autó felborult. A hétvégén három halálos kerékpáros-baleset is történt az országban. Tolna megyében eddig ismeretlen okból egy úttesten fekvő 72 éves embert ütött el egy autó. Az idős férfi a helyszínen életét vesztette. A fekete hétvégén a nagy meleg következtében vízi balesetek is történtek. Vízbe fulladt a Pest megyei Délegyházán egy 13 éves, Zalaegerszegen pedig egy 16 éves lány. Barcsnál ismeretlen személyazonosságú férfi holttestét emelték ki a Drávából, elképzelhető, hogy az áldozat külföldi állampolgár, aki Horvátországban fulladt vízbe. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Holt-Tiszába fulladt egy feltehetően ittas férfi. A Komárom-Esztergom megyei Palatinusz-tóban pedig ketten is életüket vesztették, egyikük egy 24 éves szlovák állampolgár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!