Hírek

2005.07.20. 00:00

Tovább erősödött a Milan

Mint rendesen, a két milánói klub most is aktív résztvevője a nyári átigazolási piacnak. Az Internazionale naponta tárgyal a Real Madriddal, míg az AC Milan házon belül, vagyis Olaszországból erősít.

Szabó Tamás

Sokáig húzták, de a terjedelmes alkudozásnak lett eredménye. Hétfőn, késő este megállapodott egymással a Parma és az AC Milan, így az olasz labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége, Alberto Gilardino piros-feketébe öltözött. „Örülök, hogy véget ért ez a huzavona – mondta Gilardino. – Úgy érzem, ez a legszerencsésebb, amit történt. Miért a Milant választottam? Mert ez Európa legerősebb csapata, s büszkeséggel tölt el, hogy képviselhetem.”
Gilardino ötéves szerződést kötött a Milannal. Az elmúlt két szezonban 72 olasz élvonalbeli mérkőzésen 46-szor volt eredményes, tavaly második lett a Serie A góllövőlistáján, idén Cristiano Lucarellivel holtversenyben az élen végzett. Tavaly remekelt az U21-es Európa-bajnokságon, Olaszország megnyerte a viadalt. Ettől függetlenül nem lesz könnyű dolga, hiszen a Milannál rajta kívül az aranylabdás, ukrán Andrij Sevcsenko, továbbá az olasz válogatott Christian Vieri és Filippo Inzaghi szerepel még támadóként.
A másik milánói klub, az Internazionale szinte egész nyáron a Real Madriddal boltol. Már megszerezte az argentin Santiago Solarit, s hamarosan Walter Samuelt és Luis Figót is megkaparinthatja. Legalábbis Peppino Tirri FIFA-licences játékosügynök szerint, aki a Real Madrid és az Inter között közvetít. A két érkező közül amúgy Figo két évre írna alá, míg Samuel egy évig kölcsönben szerepelne az Internazionalénél.
Figo és Samuel átigazolásáról Tirri elmondta: „Meglehetősen előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások. Csütörtökön már mindkét játékoson Inter-mez lehet. A Real még visszatartja őket, mert keresik a megfelelő utánpótlást, de Samuel és Figo hamarosan az Interhez igazol.”
Az ügynök ugyanakkor kifejtette, csak nevet azokon a pletykákon, amelyek egy Ronaldo-Adriano cseréről szólnak a két egyesület között. „Hallottam, hogy felvetették, miszerint Ronaldo visszamenne az Interbe, míg Adriano a Realba távozna – nyilatkozta a közvetítő. – Nem tudom, ki találta ezt ki, csak nevetni tudok rajta. A két klubnál fel sem merült a nevük.”
Figo és Samuel megszerzése után az Inter München felé venné az irányt. Újabban a Bayern középpályását, Michael Ballackot hajtja. A bajorok kiválósága jövő nyáron döntési helyzetbe kerül, lejár a szerződése. Noha Ballack többször kijelentette, első számú tárgyalópartnere a Bayern, mégsem lenne meglepő a távozása.
A Real Madrid szeretne új csapatot találni Gutinak. Arrigo Sacchi, a Real szakmai igazgatója elmondta, még a klub elnöke, Florentino Perez is azon van, hogy segítsen Gutinak, aki távozna. Egyelőre azonban nincs olyan együttes, amely megvenné. Guti a Real Madrid utánpótláscsapatában kezdett. A huszonnyolc éves játékos egyike azoknak, akik már hosszú évek óta szolgálják a királyi gárdát.
A sztárok mögött csak elvétve jutott neki főszerep. „Guti nagyszerű játékos, aki világossá tette, hogy játszani szeretne – mondta Sacchi. – De hol? A széleken lenne hely számára, de ő jobban szeret a két csatár mögött vagy támadóként futballozni. Ezeken a posztokon azonban ott van Zidane, Raúl, Ronaldo, Owen, sőt Robinho esetleges megszerzésével már öten lennének. Megértjük, hogy távozni szeretne.” Angol lapértesülések szerint az Arsenal, a Liverpool, a Tottenham és az Everton is szívesen látná a 13 millió fontra taksált spanyolt.

Owen Madridban marad

David Beckhamnek sikerült rábeszélnie angol honfitársát, Michael Owent, hogy maradjon a Real Madridnál. A tavaly augusztusban a Liverpooltól

a spanyol fővárosba költözött csatár nem tudta állandósítani helyét a kezdőcsapatban. Felmerült, hogy hazatér, s újfent Angliában játszik, de ezt ő maga cáfolta. „Soha nem mondtam azt, hogy távozni akarok Madridból – jelentette ki. – Ezt az angol lapok találták ki, szerintük nincs helyem Madridban.” A Real hétfőn 2-0-ra verte a Los Angeles Galaxyt. Owen gólt szerzett és remekül játszott.

a spanyol fővárosba költözött csatár nem tudta állandósítani helyét a kezdőcsapatban. Felmerült, hogy hazatér, s újfent Angliában játszik, de ezt ő maga cáfolta. „Soha nem mondtam azt, hogy távozni akarok Madridból – jelentette ki. – Ezt az angol lapok találták ki, szerintük nincs helyem Madridban.” A Real hétfőn 2-0-ra verte a Los Angeles Galaxyt. Owen gólt szerzett és remekül játszott. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!