Hírek

2005.07.23. 06:59

Tovább kutakodnak

BAMA

– Csak az Orbán család érdekeltségébe tartozó cégek szőlőtermésének felvásárlását támogatta az „orbáni állam” vagy ez a lehetőség minden magyar vállalkozás számára nyitva állt? – kérdezte tegnapi sajtótájékoztatóján Szabó Zoltán, az Orbán család meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság Molnár László helyett elnöklő szocialista tagja.
A szocialista politikus a fentiekkel kapcsolatban arra a kérdésre is választ keresett, hogy ha a tokaji szőlő fő felvásárlója, a Tokaj Kereskedőház Rt. soha nem kért állami támogatást, akkor miért kapott 2000-ben 1500, 2001-ben pedig 2500 millió forintot.
Répássy Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője kategorikusan annyit közölt: „Gyurcsányék már megint hazudnak”. A honatya leszögezte: sem Orbán Viktortól, sem a feleségétől, sem pedig a korábban a felesége résztulajdonában álló Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft.-től nem vásárolt szőlőt a Tokaj Kereskedőház Rt.
 Szabó Csaba, aki 2000 és 2002 között volt a Tokaj Kereskedőház Rt. igazgatóságának elnöke, arról beszélt, a kapott összeg nem támogatás volt: az először 1,5, másodszor 2,5 milliárd céghez jutott forint a mai napig benne van a kereskedőház törzstőkéjében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!