Hírek

2005.07.27. 00:00

Továbbra is vitatják Orbán kijelentéseit

Az MSZP-ben nem fogadják el Orbán Viktor magyarázatát, és továbbra is a baloldal rágalmazásaként értékelik a Fidesz-elnök erdélyi nyilatkozatát. Elsősorban a volt miniszterelnök azon mondatát kifogásolják, amelyben történelmi példákra utalva a hétvégén úgy fogalmazott, „a baloldal időnként rárontott a nemzetre”.

Sz. Sz.

[caption id="" align="alignleft" width="139"] Nem fogadják el Orbán válaszát
[/caption]Hiller István pártelnök tegnap Szekszárdon azt mondta: az év legdurvább mondata hangzott el Orbán Viktor Fidesz-elnök szájából. Hiller szerint Orbán 2,5 millió embert sértett meg, azokat, akik legutóbb a szocialista pártra szavaztak. Hozzátette: a baloldal nemzetellenességére vonatkozó, megismételt állítások mérgezik a magyar közéletet, ezért Orbán Viktor vonja vissza nyilatkozatát.

Közben Orbán Viktor tegnap a közrádióban megismételte korábbi nyilatkozatát, amelyben kifejtette: kijelentéseiben elsősorban történelmi kérdéseket feszegetett, most pedig nem a baloldali emberekre, hanem egyes vezetőkre gondolt. Hozzátette: nem szabad a kormányt a baloldali emberekkel azonosítani. A volt miniszterelnök úgy véli: Magyarországon több millió olyan baloldali, nemzeti elkötelezettségű ember van, aki a határon túli magyarokat nem tehertételnek, hanem lehetőségnek tekinti, nem ellenük akar fordulni, hanem összetartozni szeretne velük. – Ez nem a jobboldal privilégiuma, a baloldali emberek éppúgy hozzátartoznak ehhez a nemzeti érzelmű közösséghez, mint ahogyan mi – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!