Hírek

2005.07.06. 00:00

Túlélték a világ 7 csodáját

Aki úr, úr marad a túlélőtúrán is. Jáksó László most már társaival együtt tudja, mi a félelem. Szombaton az RTL Klubon A világ 7 csodája műsorból kiderül, ki a legény a talpán.

Szilágyi Ágnes

A világ 7 csodája című RTL Klub-os túlélő produkcióra sztárok utaztak ki. Még a repülőtéren sem sejtette senki, mit hoz a jövő. Első állomásuk az Adria volt. Az még semmiségnek tűnt, hogy Bálint Antónia, Szabó Győző és birkózónk, Bárdosi Sándor a lakatlan sziget foglya lett minden cucc nélkül. A hétrészes túlélő- show első epizódjából látott néhány percben Bálint Antónia örömét láttuk, a lakatlan szigetre legalább ivóvizet sikerült csempészniük.

A csapatnak Izland hozta el azt az érzést: „Most azonnal hazamegyek!” Jáksó László úgy érezte, élet és halál között lebeg. Janicsák István ruháiban kellett átvészelnie a megpróbáltatásokat. Bálint Toncsi volt olyan okos, hogy még Pesten vásárolt olyan cipőt, amelyben a jeges hegyre is felmászott, és az egyiptomi homokban is jól boldogult. Az operatőrők „öröme” viszont határtalan volt, hiszen éjjel-nappal forgathattak, mert világos volt. A Fésüs Nelli, Dukai Regina, Ábel Anita, Stohl András, Szabó Győző, Bálint Antónia, Bárdosi Sándor, Jáksó László alkotta csapatnak minden erejére szüksége volt Izlandon.

Antónia mesélte, hogy zuhogó esőben, gleccsereken keresztül mászták meg a magas, jeges hegyet, hogy elérjék a gejzírt. Majd az őket szállító buszhoz vánszorogtak abban reménykedve, hogy a járgányban legalább meleg lesz. Tévedtek. Kiderült, a busz defektes lett, ott álltak vizes ruhákban, összefagyva és koszosan. Olyan feladatot is kaptak az egyirányúsított mobilon, hogy keressék meg a Viking névre keresztelt vendéglőt, ott pedig a Hakarl jelszót mondják be. A pincér azonnal kihozta a hal alakú valamit. Mindenki csipegetni kezdte. Olyan íze van - mondta Szabó Győző –, mint a tömény halzsírnak. Később kiderült, hogy cápahúst fogyasztottak. Az elkészítési módját is elmesélték: fél évig földbe ásva rohasztják, majd nőtlen férfinak kell lepisilnie. Nos, ez után a csapat nemigen nyúlt a később felszolgált étkekhez. Megpróbálták túltenni magukat a cápán. Izlandról Reykjavíkon keresztül menekültek haza, azonban Londonban lekésték a repülőgépet.

Az elcsigázott csapat több órás várakozás után Párizsból éjfél után landolt Ferihegyen. Másnap délután viszont már Egyiptomba indultak. Már Kairóban elkezdődött a bátor csapat megpróbáltatása: autóbusszal tizenkét órát utaztak a sivatagban a Berber-tábor felé.

Most indul az RTL Klub újabb különítménye Granada, Lappföld és Málta felé. A hetedik, ráadásút pedig Thaiföldre vezet. A következő túrákon a bátor felfedezők között ott lesz: Eszenyi Enikő, a Détár–Rékasi házaspár, Erdélyi Mónika, Stohl András, Majka, Marsi Anikó, Csonka András és Kaszás Géza is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!