Hírek

2005.07.06. 00:00

Újra komoly veszély fenyegeti Erzsébetváros öreg házait

– Újabb házak forognak veszélyben – mondja Marinov Péter, az ÓVÁS! Egyesület ügyvezetője. A civil szervezet, amely Belső-Erzsébetvárosért harcol, most ismét tiltakozik. Az önkormányzat májusban pályázatot tett közzé: a műemléki védettségű Kisdiófa és Csányi utca teljes szakaszát árulja.

Rados V.

[caption id="" align="alignleft" width="133"] Megújulás előtt a kerület házai
[/caption]– A tíz-egynéhány házból egyetlenegy van, amelyet a szabályozási terv szerint tilos lebontani – folytatja Marinov. – Egy ezer négyzetméteres ingatlant csupán 36 millióért adtak el. Az egyesület meg akarta nézni a pályázati kiírást, de azt a választ kapta: üzleti titok. A civilek írásban fordultak a jegyzőhöz a közérdekű információért. Az önkormányzat állítja, szeptemberben úgyis új szabályozási tervet alkot. De akkor miért írt ki előtte pályázatot? Hunvald György polgármester másutt korábban azt nyilatkozta: az érdeklődés csekély volt, a versenyeztetést meg kell ismételni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!