Hírek

2005.07.13. 06:26

Válóperes rock és Do szvidányija

Nem mindennapi könynyűzenei parádé színhelye lesz a Velencei-tó partja július 19. és 24. között. Erről beszélnek négyen, a „húzónevek” közül.

Váczy András

[caption id="" align="alignleft" width="283"] A KFT együttes hosszú évek óta az EFOTT egyik legnépszerűbb fellépője
[/caption]Müller Péter Sziámi (Sziámi): – Az EFOTT-ra megjelenik a zenekar szövegkönyve, mely 1980-tól kezdve a legújabb dalszövegeket tartalmazza. Azt találtuk ki, hogy ebbe a könyvbe tesszük a hét új lemezünket. Mi voltunk a Trafó Songwrighters klubjának házigazdája, és hétről-hétre írtunk egy számot. Ebből válogattuk ki a legjobbakat. Azt is mondhatom, hogy a legjobb botrányszámokat. A többit pedig új nagylemezen jelentetjük meg. Két-három évig elvoltunk, de mostanában csúcsformába lendültünk, lemezünk jelent meg régi és új számokkal, egymás után adtunk sikeres koncerteket. Két női vokalista és Havas Miki basszusgitáros erősíti a csapatot. Zeneileg a sűrű, lírai vonalat keresztezzük népzenével. Műfaja: sírva mulatós válóperes rock.

Németh Alajos (Bikini): – Legújabb lemezünket tavasszal mutattuk be a Körcsarnokban. Olyan két órás show-műsort készítettünk, amelyben az új számok a régi nagy slágerekkel együtt szólaltak meg. Szerénytelenség nélkül mondom, nagy sikerünk volt, és tart azóta is. Ahol fellépünk, bármerre az országban, zsúfolt termek várnak minket. Fantasztikus nekünk ez a nyár! Az EFOTT-on hasonlóképp ezt a koncertet mutatjuk be, összesen huszonhárom dalt az adott színpadi-technikai lehetőségek között.

Deák Bill Gyula: – Az EFOTT-koncert felöleli eddigi munkáságomat. Kezdve a Közép-európai Hobo Blues, az Oly sokáig voltunk lenn…, a Még élünk, a Vadászat, a Kopaszkutya, a Csintalan lányok, rossz fiúk című albumtól a saját Rossz vér, a Bill, a Mindhalálig Blues, a Bűnön, börtönön, bánaton túl és a Bill Kapitány Blues Cirkuszáig című szólólemezemig. Sokan sorba veszik a dalokat, én nem. Minden fellépést a hangulathoz igazítok. Most is a már két éve bevált és jól működő formációval lépünk fel: Sárközi „Szivori” Pál szólógitáros, Balázs Péter basszusgitáros, Szabó Csaba dobos, Horváth Zsolt billentyűs.

Bornai Tibor (KFT): – Meglehetősen nagy, közel száz lemezen megjelent dalból válogatott koncertet adunk. Van mihez nyúlni… Előveszünk az EFOTT-on néhány olyan dalt, amit nagyon-nagyon régen játszottunk. Egyik címe Do szvidányija, csakhogy annak idején ez beleütközött bizonyos lemezgyári ellenérzésbe. Így Óh, milyen kegyetlen a szerelem címmel jelent meg. Valami mocorog a sötétben a következő… Nem voltunk mi a szocializmusban vérüket áldozó, harcos, vad ellenállók, de ez a két dal is mutatja, hogy amit csak lehetett, elénekeltük…

Váczy András A KFT együttes hosszú évek óta az EFOTT egyik legnépszerűbb fellépője -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!