Hírek

2005.07.12. 07:51

Varga és Hirling a világ élére akar evezni

Vasárnaptól végérvényesen Luzern a magyar evezés kedvenc városa. A magyar evezősportnak először 2001-ben nyert a svájci városban világbajnoki címet Pető Tibor és Haller Ákos a normálsúlyú kétpárevezősök között. Vasárnap pedig a könnyűsúlyú Varga Tamás–Hirling Zsolt egység úgy győzött a Világkupa-sorozat idei harmadik állomásán, hogy egyidejűleg az összetett versenyben is az élen végzett.

Jocha Károly

[caption id="" align="alignleft" width="225"] Hirling és Varga: egy hajóban
[/caption]– Idén már harmadik éve ülünk egy hajóban – mondta a szezon előtt Bajára igazolt Varga Tamás. – Az olimpiai ötödik helyet követően erre a szezonra minden alkalommal úgy indulunk, hogy nyerni akarunk. Ez eddig sikerült is, hiszen az angliai Etonban, majd Luzernben sem találtunk legyőzőre. Nyíltan meghirdetett célunk a világbajnoki cím megszerzése, s ennek megfelelően keményen készülünk edzőnkkel, Kis Lászlóval. Mi a maximumot nyújtjuk majd augusztus végén Japánban is. A váciak egyik ásza, Hirling Zsolt bár még csak 22 éves, egyre jobban beleerősödik a nagy állóképességet igénylő sportágba.

– Minden évben sokkal jobban megy alattunk a hajó, mint előzőleg – állítja Hirling. – Több a tapasztalatunk, technikailag is folyamatosan fejlődünk. Ha pedig bejön egy hiba, azt menet közben is sokkal gyorsabban tudjuk kijavítani. Csapásaink dinamikája egyre jobb, idén különösen sokat gyakoroltuk a hajrát. Elemzéseink szerint legalább hét olyan egység van a várható világbajnoki mezőnyben, amely képes lehet az aranyérem kiharcolására. Mi is erre készülünk a hét végi, szegedi országos bajnokságot követően, ahol egyébként a válogatottak is klubszínekben lapátolnak. Előbb egy hét könnyített edzésmunka következik, majd Dunavarsányban, illetve Velencén fejezzük be világbajnoki előkészületeinket.

Jocha Károly Hirling és Varga: egy hajóban -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!