Hírek

2005.07.27. 00:00

Vitorlázó- és utasszállító gépek kényszerleszállása

A Rédicsi Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén négy vitorlázó-, Ferihegyen pedig egy utasszállító gép hajtott végre kényszerleszállást hétfőn. A határőrség szerint egymás után, néhány perc eltéréssel landoltak a gépek Szentgyörgyvölgyön és Lentikápolnán.

Nagy E. D.

A Szlovén Vitorlázó Nemzeti Bajnokságon részt vevők rendelkeztek magyarországi repülési engedéllyel. A pilóták úgy nyilatkoztak, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt kényszerültek arra, hogy leszálljanak, mert csak így tudták kikerülni a balesetet. A határőrök ellenőrizték a szlován pilóták okmányait, majd kiléptették őket Magyarországról. A késő esti órákban egy német utasszállító gép hajtott végre kényszerleszállást Ferihegyen. A légi járműn végül nem találtak műszaki hibát, így néhány órás átvizsgálás után kedd hajnalban a járat továbbrepülhetett célállomása felé.

A Düsseldorfból indult járat a bulgáriai Burgaszba tartott. A 253 utast szállító gép azért szállt le Ferihegyen, mert a jelzőberendezés szerint füst volt a pilótafülkében. Azt még nem tudni, hogy valóban volt-e füst, vagy csak a jelzőberendezés hibásodott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!