Hírek

2005.08.19. 00:00

Mindenki sokkal jobban járt az összeköltözéssel

Rados V.

– Örülünk, mert jól jártunk – mondja Ahmadné Elek Margit. Ő a belvárosi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.
Tanodája és az Alkotmány utcai iskola összeköltöztetésről beszél. A lépés ellen július végén tüntetést szerveztek – írtuk meg korábban. Néhány szülő nevében Németh Tamás, Az ifjúságért, a jövőért Alapítvány kuratóriumának elnöke tiltakozott. Az ellenzők szerint mindkét intézmény pedagógiai programja komolyan sérülhet.
A Szemerén azóta már az utolsó simításokat végzik. Az épek és a fogyatékkal élők számára egyaránt felújítják az épületet, amelyet 1975 óta nem tataroztak.
– Gyönyörűséges, százhúsz helyes ebédlőnk lett a régi nyolcvanszékes helyett – lelkendezik az igazgató. – A tervezett teremleválasztások is remekül sikerültek.
A szülők attól tartottak, hogy ez nem így lesz. De a 46-50 négyzetméteres és a 24-25 négyzetméteres termekben kényelmesen elférnek a 20-25 fős és 5-6-7 fős osztályok. Az elöregedett villanyvezetékeket kicserélték, új lámpák és bútorok várják a gyerekeket. A mozgáskorlátozottakat speciális lift szolgálja, az új díszterem pedig 250 diákot fogadhat egyszerre.
– Ez nem integráció – így Ahmadné. – Az Alkotmány utcaiak külön szárnyban lesznek, saját bejárattal. A két iskola diákjai egyébként ismerik egymást, mindig jól megvoltak együtt, amikor a napközistáborba egy buszon utaztak. Az ő iskolájuk pedagógusai ráadásul sokat segíthetnek a mi fejlesztő osztályainkban zajló munkában.
Létszámmérleg? Tizenkét diákot ugyan elvittek a Szemeréből, hatvanat viszont azóta beírattak. Érdekes módon a fő tiltakozó Németh Tamás gyermekei is maradtak. Mint az igazgató örvendezve mondja, mindketten továbbra is ebben az iskolában akarnak tanulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!