Hírek

2005.08.18. 00:00

Nem adják át az elkészült Soroksári úti felhajtót

Tóth T.

[caption id="" align="alignleft" width="252"] Május végén elkészült az új felhajtó a IX. kerületben, mégis le van zárva
[/caption]A hivatalos szervek csatározása miatt nem adják át a több mint két hónapja elkészült, új közúti felhajtót a Soroksári út és a Ferenc körút találkozásánál. A lakosság számára alapvető fontosságú útszakaszt május végén befejezték, de csak remélni lehet, hogy még ebben az évben használhatják majd az autósok.
– A ferencvárosi önkormányzat teljesen más felhajtót építtetett, mint amire az engedélyek szóltak – mondja Körmendi Mária, a Fővárosi Közlekedési Felügyelet közúti osztályvezetője.
– Forgalombiztonsági szempontból veszélyes az útszakasz, nem lehet belátni a gyalogátkelőhelyet, sem a jelzőlámpát. 103500 forintos bírságot szabtunk ki a kerületnek az engedélytől eltérő építésért, és köteleztük őket, hogy küldjék el a javaslatukat a hibák kijavítására. Az alkalmazott eljárási rendet jogszabályok határozzák meg.
A ferencvárosi önkormányzat megfellebbezte az elutasító határozatot, az átépítésre vonatkozó elképzeléseiket azonban eddig nem közölték a hatósággal.
– Megsértődött a felügyelet, mert mi hirdettük meg a műszaki átadást, nem ők. Ez számukra presztízskérdés. Ezért folyamatosan akadályokat gördítenek elénk – válaszol Schill Tibor, a ferencvárosi önkormányzat városüzemeltetési irodavezetője. – A tervtől azért tértünk el, mert megépíthetetlen volt. Az elkészült útszakasz minden szakhatóságnak megfelel, kivéve a felügyeletet. Az egyik technikai kifogás a szegélykorlátra vonatkozott. Kérték, hogy hosszabbítsuk meg. A Budapesti Műszaki Egyetem közlekedési szakértői azonban nyilatkozatukban megfelelőnek találták a jelenlegit. Bízunk benne, hogy egy hónapon belül átadhatjuk a felhajtót az autósoknak.
Az önkormányzat 2003-ban kért engedélyt a felhajtó építésére, de csak idén látott hozzá a munkához. Remélhetőleg nem kell eltelnie újabb két évnek az átadásig. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!