Hírek

2005.08.08. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Mennyi a kenyér reális ára?
Tudom, demokrácia van, de azért nem kellene kommentár nélkül közölni ilyen megállapításokat: „Ötszáz forint lenne a kenyér reális ára”. Én meg szeretném megállapítani, hogy a jelenlegi nyugdíjamnak (42 év munka, egyetemi diploma, két nyelvvizsga) 62500 Ft helyett reálisan 300000 forintnak kellene lennie. Sok egyebet lehetne még észrevételezni, de üres szócséplés lenne.
Jánoska Péter

Tisztességes emberekre volna szükség
Magyarországon a szegények száma szaporodott, a középosztály kezd lecsúszni, a gazdagok (sokszor tisztázatlan úton szerzett vagyonukkal) pedig maradtak gazdagnak, sőt szépen tovább gyarapodtak. A teljesítetlen ígéretek pedig sokasodtak. Most félek attól, hogy rövid időn belül már ellátni sem tudom magam, gyorsan és mértéktelenül emelkedik minden olyan dolog ára, amire az életben maradáshoz szükség van. Az ország választott vezetőinek, képviselőinek, a parlament tagjainak legkisebb gondja az ország népének, lakosságának jóléte, de ők csak a saját zsebükre, jólétükre gondolnak, pozícióinak megőrzését tartják szem előtt, egymással veszekszenek, alávaló módon, oda nem illő hangnemben beszélnek, az ellenfelet gátlás nélkül megfojtanák egy kanál vízben. Eközben azonban az óriási, az országra nézve katasztrofális problémáknak véget kell vetni. Csak ahhoz olyan tisztességes, becsületes emberekre volna szükség, amilyenek ma elvétve találhatók.
Kézdi László

Az egyszemélyes ülés nevetséges
Kedvenc újságomból értesültem, hogy Szalai Annamária egyszemélyes ülést tartott. Hát ez nevetséges! Ez az egész ORTT egy rossz cirkusz, amelyiknek a produkciói nem érik meg a belépőjegyet. Amikor takarékoskodni kéne a költségvetés kiadásaival, egy ilyen semmire sem jó társulatot finanszírozni pénz kidobása az ablakon. A társulat jeles működésére jellemző, például az Egri csillagokat, a tízéves unokám kötelező olvasmányát, tizenkét éven aluliaknak csak felügyelet mellett ajánlja. Nem tudom, ki volt az a zokniagyú ORTT-tag, aki ezt a bornírt szöveget megalkotta, hiszen a kiskorú ugyanazt látja, akárki ül mellette. Ez a tíz százalékban szigorú szervezet semmit nem tesz az erőszakot népszerűsítő – gyermekeknek készített – rajzfilmek ellen. Nevetséges banda! Felszámolásukat senki nem venné észre, a költségvetés pedig egy szép adag pénzzel gazdagabb lenne.
Németh Iván

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!