Hírek

2005.09.05. 01:30

A főváros is igényt tart a csepeli szakbizottságra

Zsidai Péter

A Reggel értesülése szerint a főváros joggal tart igényt arra, hogy meghatározza a csepeli szennyvíztisztító pr-pályázati bírálóbizottságának összetételét. Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a környezetvédelmi minisztérium plusz kettő, összesen négy szavazati helyet akar magának az értékelő testületben.
Amit a közbeszerzési bizottság nem hajlandó elfogadni, ezért egy hónappal elhalasztotta az értékelést. Továbbra is ragaszkodik az általa meghatározott összetételhez. A tét nem kevés, hiszen aki nyer, háromszázmillió forintot kap a szennyvíztisztítóval kapcsolatos tájékoztatási feladatok elvégzéséért. A minisztérium a 14/2004-es miniszteri rendeletre hivatkozva akarja meghatározni a bizottság összetételét. A lapunkhoz került tavaly decemberben aláírt szerződésben azonban a minisztérium jóváhagyta, hogy a testületet a főváros közbeszerzési rendelete szerint állítsák össze. További döntő érv magának a közbeszerzési törvénynek az alkalmazása. Ez kimondja, hogy az ajánlatkérő határozhatja meg az értékelő bizottság összetételét.
A csepeli szennyvíztisztító esetében ez a fővárosi önkormányzat. A jogszabályok rangsorában a törvény a rendelet felett áll, tehát azt kell figyelembe venni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!