Hírek

2005.09.30. 00:00

A fővároson múlik a II. kerületi teherforgalom

Még mindig futnak a többtonnás teherautók a II. kerület zöldövezeti területein. A lakók évek óta kérik kitiltásukat. A hatalmas gépjárművek rendszeresen a kis utcákon keresztül rövidítik le útvonalaikat. Nem kímélik a pihenőövezeteket sem, így a gyalogosok már ott sem érzik magukat biztonságban. A forgalom elsősorban a Margit körút, a Szilágyi Erzsébet fasor, a Hűvösvölgyi és a Nagykovácsi út mentén élőket érinti.

Kiss G.

A korlátozás már meg is valósulhatott volna, ugyanis a főváros korábban megadta az ehhez szükséges engedélyeket. A kerület ezek után elkészítette a részletes forgalomszabályozási terveit. Így már azt is tudni, hogy pontosan hová helyezik majd el a tiltást jelző táblákat. A probléma azonban pont itt kezdődik. A főváros ugyanis nem írta ki a pályázatot a

Az ígéretek szerint év végére eltűnnek a nehézgépjárművek a II. kerület zöldövezeteiből.

táblák beszerzésére. A Reggel megkereste a közlekedési ügyosztályt, amelynek vezetője, Csordás Mihály éppen szabadságát tölti. Csakúgy, mint Pásti Imre alosztályvezető. A sajtóiroda tájékoztatása szerint kizárólag ők jogosultak nyilatkozni az ügyben. Így kénytelenek vagyunk Csordás Mihály szeptember eleji ígéretére hagyatkozni. Az osztályvezető kerületi látogatásakor elmondta, még az idén lebonyolítják a szükséges közbeszerzési eljárást. Ezt Horváth Csaba helyi polgármester is megerősítette lapunknak.

– A szükséges jogszabályok megszülettek, készen állunk a feladatra – mondta a kerületvezető. Horváth szerint az év végéig megvalósul a kerületiek kérése, amelynek betartását a rendőrség is figyelemmel kíséri. A tiltás természetesen nem jelenti azt, hogy ezentúl nem lehet az építkezésekre szállítani. A jövőben ezt már csak engedély birtokában lehet megtenni, aminek köszönhetően az átmenő forgalom megszűnik a zöldövezeti utcákban. A tizenkét tonnánál nehezebb teherautók kizárólag a főbb útvonalakon haladhatnak át. Így vélhetően a Bécsi utat, az Árpád fejedelem útját, a Moszkva teret, a Szilágyi Erzsébet fasort és a Nagykovácsi utat vehetik majd igénybe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!