Hírek

2005.09.13. 00:00

A halott tanú megszólal

Általános meglepetést okozott tegnap a vádat képviselő megyei főügyészhelyettes a Kecskeméten folytatódó maffiaperben: halott tanút „szólított”.

Szemán L.

[caption id="" align="alignleft" width="237"] Szlobó szerint a felrobbantott Aranykéz utca is a vádlottak műve
[/caption]Szabó Ferenc nagyon is tudja, hogy mit cselekszik. Bizonyítékként kívánja felhasználni az Aranykéz utcában felrobbantott Boros Tamás korábbi vallomását a mostani per vádlottai, köztük Radnai László ellen. A főügyészhelyettes becsatolta tegnap reggel a peranyagok közé az éjszakai élet egykori kiemelkedő személyiségének, Borosnak az 1997-ben a Pest megyei Rendőr-főkapitányságon tett videovallomását. E vallomásában még a rendőrök szerint is egyoldalúan sorolja fel üzleti ellenlábasait, köztük a Conti Car és az Energol Rt. vezetőinek, illetve tulajdonosainak egy részét. Boros szerint e két csoport vezette akkor, 1997-ben a szervezett alvilágot. Boros egyébként a videovallomást azután tette, hogy ismeretlenek ötször belelőttek a solymári háza előtt álló lakókocsiba, amiben egyébként a testőrei ültek. A maffiaper vádlottainak védői közül tegnap többen is tiltakoztak az ügyészi indtívány ellen, mondván: az ügyben már 1998-ban lefolytatták a nyomozást, ami akkor sem hozott eredményt. Ráadásul az ügyvédek szerint Szlobodan Sztojanovics nem szavahihető tanú. Az éjszakai életben csak Szlobóként ismert védett tanú vallomásában  azt állította, hogy Boros Tamást Radnai parancsára robbantották fel. Az ügyvédek kérdéseket akartak feltenni neki, ám  nyoma veszett, de másnap megkerült. Legalábbis a rendőrök szerint. Szlobó ugyanis nyáron valóban eltűnt.Nemzetközi elfogatóparanccsal körözik egy másik bűnügy miatt.

Szlobó szavahihetősége és a vád bizonyítása a tét

A főügyész-helyettes álláspontja szerint Boros Tamás 1997-es videovallomása többek között bizonyítja a védett tanú, Szlobodan Sztojanovics szavahihetőségét. Amit, ugye, erősen vitatnak a védők, főleg azután, hogy Szlobó szerint Radnainak Fenyő János meggyilkolásához is köze volt. Másrészt a Boros-vallomás bizonyítja a per tárgyát, azaz, hogy Radnai László bűnszervezetet hozott létre és működtetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!