Hírek

2005.09.20. 00:00

A kisbefektetők biztos bukása

Tanúk meghallgatásával folytatódik ma a Fővárosi Bíróságon a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolt Princz Gábor és társainak a pere. A büntetőperrel párhuzamosan ugyancsak a Fővárosi Bíróságon szerdán folytatódik a Postabank húsz kisbefektetője által indított polgári per.

Szemán L.

Kepler János károsult szerint már évek óta packáznak a Postabank kisbefektetőivel, de úgy tűnik, már reményük sincs a kártérítésre.

A nagybefektetők már pénzükhöz jutottak. – A Postabank-ügy összes nagy károsultja már pénzéhez jutott, vagy jogerős ítélettel pénzéhez juthat. Mint például Palotás János vagy az Erste Bank. A kisbefektetőkkel azonban évek óta packáznak. A mi ügyünk már 1998-tól tart. Első fokon egyszer már megítélték nekünk a kártérítést, ám az ítélőtábla először visszaadta hiánypótlásra az ügyünket, majd új elsőfokú eljárásra utasította a Fővárosi Bíróságot. Attól tartunk, hogy az állam nevében most is fellebbezni fognak, és mi egy fillért sem látunk majd – mondta lapunknak Kepler János, az egyik kisbefektető. A havonta negyvenháromezer forint rokkantnyugdíjat kapó férfi mindösszesen negyven darab osztalék elsőbbségi részvénnyel rendelkezik, ám természetesen minden forintra szüksége lenne. Eredetileg negyvenen indították a pert, ám mára csak huszan maradtak, a többiek kiszálltak az egyre reménytelenebb perből. – Ha már nem milliárdokról van szó, akkor az senkit nem érdekel, még a sajtót sem. Az egyénileg pereskedő kisbefektetők követelése összesen mintegy tízmillió forint. Nem értem, hogy miért nem kaphatjuk meg az államtól. A Legfelsőbb Bíróság korábban már kimondta, hogy az állam törvényt sértett, amikor a Postabank nem tett vételi ajánlatot a részvényeinkre. Különösen furcsa, hogy tudomásunk van arról is, hogy akadt olyan nagybefektető, aki még elmaradt hasznát is perelte, sikerrel. Én kitartok, még ha évekig húzódik az ügy, akkor is – mondta Kepler János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!